"Millal te siis abiellute?" on miski, mida suhtes naised kuulda ei taha. See on iga paari sügavalt isiklik otsus ja naistele ei meeldi selline surve. Osad naised tahaksidki väga abielluda, aga mehed pole ettepanekut teinud ja naised ei soovi neid survestada.

Mõned naised aga ei tahagi abielluda ja ei ole meeldiv seletada pidevalt mitmele inimesele oma isiklikke põhjuseid. Millegipärast ei võta vanem generatsioon vastust "ei abiellugi" kuigi hästi vastu ja sellest areneb järjekordne peretüli.

Võiks arvata, et surve on suur ainult noorte naiste peal, kuid tegelikult tunnevad seda ka keskealised. 46-aastane Helene räägib, et tema perekond ja sõbrad toovad pidevalt välja asjaolu, et ta on üksikema ja peaks kiiremas korras leidma endale mehe, kes Helene "ära võtaks". Naine tunnistab, et surve on lausa nii hull, et tema vanaema viimased sõnad surivoodil olid: "vaata, et sa ikka mehele saad!"

35-aastane Kirsty, kes on mõned aastad vallaline olnud, ütleb, et tema pigem üritab naerda selliste küsimuste ja kommentaaride peale ning nendib, et on vallalisena väga õnnelik. "Isegi kui ma peaksin kunagi leidma endale toreda mehe, ei näe ma ühtegi põhjust, miks me peaksime abielluma."

Seega, ehkki sa võidki siiralt huvi tunda teiste inimeste käekäigu ja suhte kohta, tasuks ehk järgmine kord see küsimus küsimata jätta? Küll sa teada saad, kui sinu kallitel inimestel on abieluranda sõudmise plaanid.

Allikas: Refinery29