Segaduses Katie võttis haiglast kaasa oma lahkunud abikaasa asjad ja avas tema telefoni, et salvestada mehest ja nende kahest lapsest võimalikult palju fotosid. Kuid enne, kui ta seda teha jõudis, avastas ta telefonist midagi muud. Mees oli jätnud sinna oma perele kirja.

“Ma armastan teid kogu südamest ja te olete mulle kinkinud parima elu, mida ma iial oleks osanud loota,” kirjutas Jon. “Ma olen nii õnnelik ja uhke, et sain olla su abikaasa ning isa Braedynile ja Penny’le. Katie, sa oled kõige kaunim ja hoolivam inimene, keda ma olen kohanud. Sa oled tõesti ainulaadne. Vaata, et sa elaksid oma elu õnnelikult ja samasuguse kirega, mille tõttu ma sinusse armusin. Näha sind oma laste emana, on olnud parimaid asju, mida kogeda jõudsin.”

Katie oli üllatunud, kui leidis abikaasa kirjutatud kirja, mida mees olevat tõenäoliselt teinud juba mitu nädalat tagasi. “Kuigi ta võitles viimased kuu aega oma elu eest, tean, et kuni oma viimase sekundini tahtis ta olla kindel, et tema laste ja minuga oleks kõik korras,” lisas naine. “Ta teadis, et peab mulle midagi ütlema, sest mul ei õnnestunud temaga nii pikka aega rääkida.”

Õnnetu nakatumine

Kuna pisikene Braedyn kuulus koroonaviiruse riskigruppi, võttis perekond karantiini äärmiselt tõsiselt. Katie ja kaks last püsisid korralikult kodus, aga Jon pidi jätkuvalt tööl käima. “Mu abikaasa kandis kindaid, kaitsemaski ja pesi oma käsi,” selgitas Katie. “Ta oli pidevalt valvel, sest kartis, mis juhtub, kui ta nakatub ja haigeks jääb ka meie poeg.”

Kuid 24. märtsil puutus Jon kokku kellegagi, kes oli koroonaviirusesse nakatunud. Esialgu ei tundnud Jon end väga haigena — oli väsinud, teda vaevas migreen ja ta ei tundnud lõhnu -, aga ta lasi endale siiski testi teha ja see oli positiivne, mistõttu lukustas ta end nende kodu eraldatud ruumidesse. “24 tunni jooksul hakkas ta köhima ja ei suutnud vahepeal enam korralikult hingata.“

Seetõttu palusid arstid mehel haiglasse minna, kus nad teda erinevate ravimitega terveks püüdsid ravida, aga lõpuks tuli Jon siiski kunstlikkusse koomasse panna. “Ma ei tea, miks ma otsustasin oma telefoni sel õhtul vibreeriva režiimi peale panna ja ma magasin maha, kui ta mulle kell neli öösel helistas ja ütles, et ta hingamine muutus öö juuksul pisut imelikuks, mistõttu nad peavad laskma ta kehal puhata, et ta saaks koju minu ja laste juurde tagasi tulla ning ta armastab meid,” meenutas Katie.

Mehe süda seiskus

Kuigi arstid uskusid, et Jon paraneb täielikult, läks mehe tervislik seis hoopis hullemaks. “Nad üritasid teda seitsmendal päeval üles äratada, aga ta hingas liiga sügavalt,” selgitas naine. “Nad arvasid, et tal on paanikahoog, mistõttu nad helistasid FaceTime’i kaudu mulle ja ta ütles lihtsalt: “Ma armastan sind ja mul on kahju.” Siis pidid nad ta taas kunstlikkusse koomasse panema.”

Järgmiste nädalate jooksul ei muutunud Joni seisund paremaks, mistõttu otsustasid arstid katsetada, kas ta suudab üldse hapnikumaskita hingata. “Nad proovisid terve teisipäevase päeva ja tal läks väga hästi,” tõdes Katie. “Ta oli närviline, aga õdedel õnnestus teda rahustada ja ta oli kontaktne.”

Katie rääkis viimast korda arstidega kell üheksa õhtul ja oli tuleviku suhtes lootusrikas. Mõned tunnid hiljem mehe süda seiskus ja ta suri.