Riigis kehtestatud eriolukord on mõjutanud pea kõigi eestlaste elusid. Ka Saara Nüganeni tööelu on näitlemise osas hetkel pausil. Kõik etendused ja proovid on ära jäänud ning sarja võtted edasi lükatud.

Alguses tundus olukord Saarale justkui mõnus puhkus, aga nüüdseks ootab ta juba väga, et tavapärase elu juurde naasta. Ta toob üsna julgelt välja kultuurivaldkonnas töötamise valukoha: "Kui maailmas juhtub midagi traagilist või katastroofilist, oleme meie, “kulturnikud”, esimesed, keda tegelikult kellelegi vaja ei ole." Näitleja on kaalunud ka alternatiivset karjäärivalikut, kui eriolukord peaks pikenema, sest raske töö ja väike palk ei ole talle sugugi võõrad. "Vabalt võin minna kuhugi ettekandjaks või põllule maasikaid korjama," sõnas ta.

Suuresti kulub Saara vaba aeg eriolukorra ajal aprilli alguses võetud labrador Hugo peale. Saara iseloomustab uut pereliiget suur rõõmuallikana, kes aga tahab ka palju aega ja tähelepanu. Koos veedetakse palju aega jalutades Pärnumaa kaunites rabades ja matkaradadel. Eriolukorra alguse poole aga võttis Saara Instagram live’is toimunud Jalmar Vabarna kitarritunde ning luges varem riiulile seisma jäänud raamatuid.

Hetkel valmistub Nüganen ka uue sügisel linastuva draamasarja „Valguses ja varjus“ võteteks, milles kehastub politseinikuks. Enda rolli sisse elamiseks on ta hakanud rohkem jälgima naispolitseinike olemust ja käitumist. "Kuna ma isiklikult kahjuks ei tunne kedagi, kes selle eriala on valinud, püüan ise sellele kuidagi lähemale jõuda," täpsustas ta. Näitlejanna ei taha vaataja jaoks draamasarja üllatusi ära rikkuda ja säilitab põnevust, kuid toob siiski välja, et tema tegelaskuju leiab ennast tihti olukordadest ja intriigidest, millest on raske end välja keerutada.

Uut projekti võtab Saara vastu eelarvamuste-ja ootustevabalt nagu ka igat teist uut tööd. "Lasen ennast üllatada!" Samuti tunnistab näitlejanna, et töö tegemisest tunneb ta küll juba puudust: "Võtteplatsil valitsevat pinget, saginat, keskendumist, vastamata küsimusi, raadiosaatjate sahinat ja kolleegide naeru ei jõua ära oodata," täpsustab ta.