"Pole millegi üle naerda, osades peredes on vabameelsus eriti levinud ning ämma soov peatse väimehega magada polegi linnalegend. Sõber oli vägagi segaduses, kui enne abiellumist korraldati mitu korda omapärane seis.

Ühel korral oli mees oma tulevase naise vanematel külas ja naine pidi saabuma alles hilisõhtul. Ämm pakkus, et paneb sauna valmis ning saab vihelda. Kui mees oli saunas, tuli sinna poole saunatamise pealt ämm, kes kooris end paljaks ja ronis pesuruumi. Tegi siivutut nalja, mõte oli kõigile selge.

Hiljem juhtus veelkord midagi sarnast. Mees enam saunaga ei riskinud ja ämm teatas, et äi läheb mingile kokkutulekule ning saabub järgmisel päeval. Kuna naise saabumiseni oli veel pool päeva, jäi ta televiisorit vaatama. Kõrvaltoa uks oli lahti ja kuna sealt kostis mingit kohmitsemist, mees vaatas sinnapoole. Ämm oli aluspesu väel ning hakkas juba ära võtma, pomises mingist abist kuna ei ulatavat selja taga. Mees pääses ka sellest korrast üsna napilt. Naisele rääkida ei julgenud, kuid abielus olles tulid kummalised suguvõsa kombed üha enam esile.

Inimesed teevad rumalat nalja, kuid ämmaga seksimine on palju sagedam kui seda usutakse juhtuma."