Vahetult enne magamaminekut söömine tõstab teise tüübi diabeedi riski, sest tõstab veresuhkru taseme kõrgele, kus see enne magama jäämist ei tohiks olla, tõestab hiljuti läbi viidud uuring.

Uuringu läbi viijad uurisid kaht gruppi inimesi, milles esimene grupp sõi õhtusööki kell kuus õhtul ja teised alles kell kümme õhtul. Kõik uuritavad inimesed läksid magama kell 11 õhtul. Need inimesed, kes sõid hiljem, nende veresuhkur oli magama minnes liiga kõrge. Kui niimoodi aastaid toimida, võib see lõpuks viia rasvumiseni ja ülekaalu tekkimiseni, isegi siis, kui õhtusöök ei ole väga suur ja kohutavalt ebatervislik.

Miks see nii on? Seedimine ei ole öösiti nii kiire ja efektiivne kui päevasel ajal, sest magades teatavasti inimene ennast väga palju ei liiguta ja mõttetööd ei tee. Kui muidu kulutaks need kilokalorid ära, siis magades see ju nii ei toimi.

Palju paremad tulemused olid nendel inimestel, kes sõid õhtust kell kuus ja enne magamaminekut rohkem midagi ei söönud.

Ehk siis selgus, et hea kellaaeg õhtust süüa ongi kell kuus, kui magamaminek on umbes üheteist paiku. Kui aga on soov magama minna hiljem, siis võib ka õhtusöögi aeg veidi edasi nihkuda.

Kui sa varem oled harjunud õhtuti enne voodisse minemist näksima, siis proovi nüüd mõnda aega seda, et sööd korraliku õhtusöögi ära ja siis enne magamaminekut rohkem midagi ei tarbi. Kuna su eluviis muutub palju tervislikumaks, peaksid ka kilod hakkama kaduma.

Allikas: The Sun