Edasi liikumine on olnud meie lahkumineku üks keerulisemaid osi. Kuigi käisin vahepeal väljas paari teise mehega ja ka temal on praegu tõsisem suhe, tunnen ma aeg-ajalt jätkuvalt, et teda kellegi teisega näha ei ole meeldiv.

Ma ei taha oma eksiga koos olla, aga samas on valus näha teda kellegi teisega, kuulda, kui hästi neil läheb ja ühises seltskonnas (satume sõprade kaudu vahel kokku) vaadata, kuidas uus naine ta käe alt kinni hoiab. Olen üritanud ka mõista, miks see mind nii väga häirib ja miks ma lihtsalt edasi ei liigu, aga need tunded tulevad ikka ja jälle esile.

Äkki mul on lihtsalt keeruline kujutada teda ette kellegi teisena kui minu kallimana? Me ei olnud kunagi enne suhet sõbrad, vaid hüppasime pea ees suhtesse. Olime ka aastaid koos ja minu jaoks on normaalne, et tal justkui pole kedagi teist. Kuigi nii see ju ei ole. Aga minul on tunne justkui ta petaks mind, kui ta on kellegi teisega.

Tahaksin, et see lõppeks. Et ma ei mõtleks talle, aga tean, et see saab juhtuda vaid siis, kui leian enda kõrvale kellegi uue, kes paneb mind olnut unustama. Aga ma ei taha suhtes olla… Tahaksin sellega lihtsalt leppida.

Mida teha?