1. Kasuta alati veidi rohkem õli kui retseptis kirjas on

Liaw räägib, et ehkki inimesed muretsevad liigse õli pärast, ei ole sellel mõtet, sest me ei söö kunagi nii palju õli endale sisse nagu me kasutame toidu valmistamiseks, sest see jääb lõpuks pannile või taldrikule.

“Natuke rohkem õli kasutamist muudab praadimise lihtsamaks, annab juurde maitset ja muudab toidu krõbedamaks,” kinnitab kokk.

2. Toidu põnevamaks muutmiseks kasuta kalakastet

Tavaliselt ei julge inimesed kalakastet eriti kuskile lisada, kui just retseptis niimoodi öeldud ei ole. Aga tasub eksperimenteerida, sest Liaw’i sõnul sobib see näiteks Bolognese kastet täiustama ja annab maitset juurde ka muidu ehk veidi igavale salatikastmele.

3. Lisa soolastele toitudele suhkrut ja magusatele toitudele soola

Lõpptulemus võib olla igati huvitav ja pakkuda uusi maitsenüansse. Loomulikult ei peab soolast toitu suhkruga üle kallama, aga natuke võib seda magusamaks teha.

4. Ära korja toitu liiga vara pannilt ära

Ehk lihtsamalt öeldes, lase praetud koostisosadel kergelt pruuniks minna. Seda kutsutake ka karamelliseerumiseks, näiteks sibulad maitsevad eriti hästi, kui on kergelt pruunistunud.

5. Lisa oma kastmetele ja hautistele veidi äädikat

“Paljudel roogadel puudub vajalik happesus, mis tekitab hea maitsekoosluse,” arvab Liaw. Seetõttu tasuks lisada oma kastmetele ja hautistele natukene ja maitse järgi äädikat. Selleks on sobilik näiteks valge veini äädikas.

Allikas: Daily Mail