Need on viis kõige levinumat tegurit, mida inimesed igapäevaselt teevad ja need mõjuvad unele halvasti, põhjustavad sagedaseid öiseid üles ärkamisi ja raskendavad magamajäämist.

Alkoholi tarbimine

Osade jaoks on klaasike veini peale tööpäeva õhtusest rutiinist ja ehkki see võib alguses mõjuda lõõgastavalt, on sellel unekvaliteedile siiski halb mõju. Jäta mitmeks nädalaks alkoholi tarbimine täiesti ära ja vaata, kas sinu unes muutub midagi.

Halb voodipesu või madrats

Kui sul on oma voodis, kus sa peaksid und nautima ja end mugavalt tundma, halb olla, siis ei ole ju ka imestusväärne, miks sa magada ei saa. Muretse endale korralik voodipesu, tekk, padi, madrats ja kõik muutub.

Uneapnoe

Kui sa koged öösiti hingamishäireid, võiksid arstiga nõu pidada, et saada teada, ega sa juhuslikult ei vaevle uneapnoe käes.

Liigne kohvi joomine

Ehkki paljud armastavad kohvi juua ka õhtuti näiteks televiisori vaatamise kõrvale, tasuks piirduda paari tassi kohviga päevas ning viimane tass võiks olla lõuna ajal, et see ei saaks enam mõjutada sinu unekvaliteeti magamamineku ajal.

Stress

Isegi kui sa ei tarbi alkoholi ega kohvi ja sul pole mõnda haigust ka, võid ikkagi tunda, et magad kehvasti. Tõenäoliselt on sel juhul asi stressis. Stressi võivad ju põhjustada väga mitmed tegurid ja ilmselt sa tead ka, mis sulle hetkel kõige rohkem muret teeb. Proovi sellele mitte enne magamaminekut mõelda, ükskõik kui raske see ka poleks. Väsinud peaga ei suuda sa nagunii lahendust leida.

Allikas: YourTango