Näiteks õpetab Harumi oma raamatus selgeks, kuidas valmib täiuslik riis. Kuigi jaapanlased kasutavad riisi küpsetamiseks tavaliselt spetsiaalset elektrilist riisiküpsetajat, siis väga edukalt saab seda teha ka suures malmpotis.

Kuidas?

  1. Pane 2 tassitäit Jaapani lühikeseteralist riisi potti. Täida see külma veega ja sega riisi rahulikult käega. Kurna hägune vesi.
  2. Hõõru riisiterasid õrnalt peopesaga teineteise vastu. Loputa külma vee all ja kurna taas. Jätka hõõrumist ja loputamist kuni vesi muutub selgeks.
  3. Kurna riis sõela ja lase sel 15 minutit seista.
  4. Pane riis kastmepotti ja lisa sama palju vett kui on riisi. Pehmema tekstuuri saamiseks lisa veel pisut vett. Sõmera riisi saamiseks kasuta vähem vett.
  5. Kata pott ja tõsta kuumust keemiseni. Lase 10-12 minutit madalal kuumusel küpseda.
  6. Keera kuumus maha ja lase riisil kümme minutit seista. Eemalda potikaas ja sega.

Ja ongi aeg serveerida!