Peale kooli peaksid su lapsed alati hästi sööma ja on mõned põhitõed, millega lapsevanemad arvestada võiksid
Laste toitmisel ei saa eales olla laisk, lootes, et keedetud makaron pudelist luristatava ketšupiga on piisav. Olgugi et see on toit, mis väga laias vanusespektris lastele peale läheb, tuleb laste söögiareaali tunduvalt laiendada. Seda esiteks sellepärast, et tekiks üldse arusaam toidust, ja teiseks seetõttu, et noor saaks täisväärtuslikust toidust energiat spordiks, ajutoitu õppimiseks ja vajalikku selleks, et olla tasakaalukas.
Kui hommikusöögid veedetake enamasti perega koos, siis lõunad ja koolijärgsed eined tuleb lapsel sageli ise korraldada, sest vanemad on veel tööl. Nüüd on kaks võimalust: kas õppida ise mõnda lihtsamat rooga valmistama või olema valmis ema poolt eelmisel õhtul valmistatud toitu soojendama.
Vanemad kööki küpsetama!
Kokkamine on lihtne, kui on plaan. Valige välja 3–4 toitu, mis lastele igast asendist meeldivad, ja tehke need eelmisel õhtul või nädalavahetusel valmis. Lasanje on siin hämmastavalt hea lahendus. Sellesse rooga annab peita palju köögivilju, selle annab 60 protsendi ulatuses valmis küpsetada ja lasta lapsel lihtsalt ahjus lõpuni kuumutada. Teine imeline lahendus on täidetud kana, mille saab samuti pikalt enne ette valmistada ja ka küpsetada, nii et lapsel on vaja vaid ahjul paari nuppu vajutada.
Suvisel ajal võib klaaspurki, plastkarpi või säilituskotti valmis teha ka supi-, pasta- või hautiseportsjonid või salatid. Võtad aga karbi, soojendad ja sööd. Nii saab olla kindel, et toit, mida lapsed kodus söövad, on väärtuslik. Ning siis ei ole ka probleemi, kui sellele kulistatakse peale koolat või tehakse paar ampsu saiakest — põhiroog on enne söödud.
Lapsed kööki küpsetama!
Veelgi parem lahendus on see, kui laps õpib ise toitu valmistama. Selleks ei pea jälle võtma ette hämmastavaid ja raskeid lahendusi. Pitsa ja pastaga saab hakkama enamik lapsi. Ka nende toitude osised saab vanem eelmisel päeval ette valmistada. Lapse vaevaks jääb vaid köögis „toidulegoga” mängides oma roog valmis teha. Pannipasta ja -pitsaga saavad kõik hakkama. Tuleb vaid tunda huvi, kuidas köögis miski masin töötab.