Suuri avastusi ei tehta üleöö, aga sa võid juba hakata töötama selle kallal, milliseks inimeseks sa soovid järgmiseks aastaks kasvada, millele oma elus aega teha ja soovitusi, mida kuulda võtta. Teadmine, mis juhtus sel aastal võib aidata sul otsustada, mida tahad teha järgmisel aastal:

1. Iga samm on üks telliskivi suures müüris

Pea seda meeles, iga sinu järgnev sammuke on üks telliskivi, millest laotakse müür. Millist müüri sina järgmisel aastal näha soovid? Kivi kivi haaval, sinu sammud ei mõjuta mitte ainult seda, milline on su päev, aga ka seda, kuidas teised inimesed sind näevad. Inimesed loovad sinust pildi, kui nad näevad, et sa teed samu samme uuesti ja uuesti. Iga samm on telliskivi ja kui need üksteise otsa laod, valmib üsna hea pilt sellest, millist elu sa elad.

2. Sa oled see, mida sa tarbid

Raamatud, mida sa loed, telesaated, mida sa vaatad ja toidud, mida sa sööd — need on see, kes sa oled. Kui oled alati väsinud ja pessimistlik, alusta nendest asjadest. Mida sa tarbid? Edaspidi tarbi vaid neid asju, mis su elu paremaks muudavad. Söö tervislikke toite, vaata dokumentaalsaateid, mida sa muidu ei vaataks, loe raamatuid, mis sulle ka midagi õpetavad. Tõuka end oma mugavustsoonist välja ja proovi midagi uut.

3. Kõige olulisem suhe su elus on sinu endaga

See on üks kõige olulisemaid soovitusi, mida sa kuuled. Ära iial ohverda oma karjääri suhte või sõpruse nimel. Ära iial tee kompromissi selle suhtes, kes sa oled, vaid hinda iseennast, sest vaid siis saavad ka teised inimesed sind hinnata.

4. Kui sa ei valmistu millekski ette, valmistud sa ette läbikukkumiseks

Planeerimisest oleneb nii palju. Valmistumine uueks aastaks on ainus viis, kuidas sellest oma elu parim aasta teha, mis tähendab, et pead istuma maha ja mõtlema, kuhu soovid jõuda. Mitte ainult aasta jooksul, vaid ka ühe kuu, viie kuu ja kaheksa kuu jooksul.

5. Edasilükkamine tuleneb hirmust

Asjade edasilükkamine tuleneb peaaegu alati hirmust. Sa ei pruugi mõnda ülesannet otseselt karta, aga ehk kardad hoopis seda, et alustad millegagi, mida sa ei suuda lõpetada, või hoopis igavust või eksimist või ajakulutamist.

6. Enda eest hoolitsemine on kõige olulisem

Sarnaselt sellele, et jälgid, mida sa tarbid, pead jälgima ka seda, et sa enda eest hoolt kannaksid. Kuidas sa end hellitad? Kas sa teed regulaarselt trenni? Kas sööd tervislikke toite? Kas oled endale sel nädalal mõne hoolitsuse pakkunud? Need pisikesed asjad loevad nii palju.

7. Sa ei jõua kuhugi, kui üritad alati ette trügida

Edu ei saabu su ellu üleöö, mistõttu unusta kõik salaretseptid, mis lubavad sul kiiresti rikkaks saada. Rikkaks saavad üleöö ainult need üksikud õnnelikud, kes võidavad lotoga, aga kõigi teiste puhul on oluline näha vaeva. Kui sa trügid ette ja see toimib, ei austa sind mitte keegi. Edu nimel töötamine annab sulle elus olulised õppetunnid.

8. Su maine on kõige olulisem

Su maine on kõige olulisem ja sa peaksid seda kaitsma. Maine räägib enda eest ja see, kuidas sa soovid, et sind nähakse, mõjutab ka võimalusi, mis su teele paisatakse. Kaitse oma mainet ja see tasub ära.

9. Sa oled vaid nii hea nagu riskid, mida oled valmis võtma

Sa pead võtma elus riske, et kasvada ja enesekindlamaks saada. Sa saad elus vaid nii heaks, kui on riskid, mida oled valmis võtma. Kui su kõhutunne ütleb, et teed õigesti, karda, aga tee seda ikkagi. Mitte midagi head ei juhtu mugavustsoonis.

10. Keegi tahab alati sinu kohta endale haarata

Mäe otsa ronimine ei ole raske, vaid seal püsimine on. Keegi, kel on sinust täiesti erinevad kogemused, ronib sama mäe otsa, kuhu sina ja tahab sinu kohta endale haarata. Keegi ei ole asendamatu ja see pole alati halb asi, vaid tähendab, et pead vaeva nägema, et tipus püsida.

Allikas: Career Girl Daily