Esimese asjana toob Synder välja, et kõige olulisem on endale tunnistada, et seks ei ole lihtsalt seks, vaid see on intiimsus kahe inimese vahel.

"Kõige õnnelikumad on need paarid, kes naudivad alati teineteise seltskonda, vahet ei ole, kas koosveedetud aeg kulmineerub seksiga või mitte," arvab terapeut. Eelmäng ei pea toimuma ainult voodis, te võite päev läbi saata üksteisele erootilisi pilke või sõnumeid ning katsuda oma kallimat näiteks läbi riiete.

Teise olulise punktina toob Synder välja, et inimesed peaks aru saama, et alati ei olegi võimalik saada võrdselt palju orgasme ja seetõttu võiks võtta vahekorra ajal eesmärgiks nautimise, mitte orgasmi saamise. Kui inimene survestab ennast tippu jõudma, on suur võimalus, et seda ei juhtugi.

Naistele soovib terapeut südamele panna, et nende orgasm ja selle saamine on täpselt sama oluline nagu meeste oma. Ja ta kinnitab ka, et seksi aja valu tundmine ei ole normaalne ning seda ei peaks kannatama, vaid selgitama välja põhjuse, mis valu tekitab.

Viimasena kinnitab Synder, et inimesed võiksid olla seksi ajal väga teadlikud oma sõnadest ja tegudest, mida nad oma kallima suhtes teele saadavad. Üks vale liigutus või ebameeldiv sõna võib kiiresti muuta inimese suhtumist vahekorda.

Allikas: Independent