Lahutatud mees jagab oma suurimaid vigu portaalis YourTango ja ta kahetseb siiralt nende vigade tegemist ning loodab, et mõned teised, kes on oma abieluga jännis, suudavad neist vigadest õppida ja oma abielu päästa.

1. viga: lasin end käest ja läksin paksuks

Enamik inimesi, kes suhtesse lähevad, mõtlevad, et nüüd saab ennast lõpuks lõdvaks lasta ja endaga ei ole vaja rohkem vaeva näha, sest nüüd on see õige inimene enda kõrvale leitud. Aga see õige inimene läheb üsna kiiresti sinu juurest minema, kui sa enda eest ei hoolitse, sest miks peaks keegi tahtma olla koos kellegagi, kes millestki ei hooli?

2. viga: seksuaalvahekorra ajal hoolisin ainult endast

Mehed, pöörake tähelepanu oma naise vajadustele ja tehke endale täpselt selgeks, mis talle voodis meeldib ja kuidas teda rahuldada. Kohutav viga, mida ma tegin, oligi eeldamine, et naine ei saagi orgasmi ja mis ma ikka sinna parata saan, rahuldagu ta siis mind, sest minu orgasm ongi ju tema omast olulisem. Ma ei mõista, kuidas ma üldse võisin niimoodi mõelda.

3. viga: ma ei aidanud arvete maksmisega

Kohutavalt piinlik tunnistada, aga tõesti, kõik, mis seondus arvetega, oli minu naise õlul. Muidugi käisin ma tööl ja maksin mõnikord poes, aga kõik arvemajandus oli minu naise kanda. Ma isegi ei pakkunud kordagi, et võiksin mõni kuu ise arveid maksta. Mu naine sai kõige selle majandamisega väga hästi hakkama, aga see ei vabanda välja fakti, et ma olin selle suhtes nii ükskõikne.

4. viga: ütlesin välja asju, mida ei saanud enam iialgi tagasi võtta

Minu naine oli imeline ja väga rahulik ega öelnud kunagi vihahoos mulle midagi, mida ta oleks hiljem kahetsenud või mis oleks mulle haiget teinud. Mina olin täiesti vastupidine — kui mulle miski ei meeldinud, pahvatasin ma selle kohe välja ega mõelnud hetkekski tagajärgedele. Minu naine talus seda pikalt, kuni ühel hetkel teatas ta mulle, et meie vahel on kõik läbi. See tuli nagu välk selgest taevast.

Loodan, et te võtate õppust minu kogemustest ega tee neid vigu. Oleks ka mina targem olnud…