1. Kontrollifriik

Selline naine teab täpselt, mida ta mees tegema peab, kuidas ta käituma peab ja mida ta ütlema peab. Kui mees naise antud reeglitest kinni ei pea, siis annab naine sellest talle ärritunult teada. Naine tahab lahendada kõik probleemid nii enda kui mehe eest.

Isegi kui naise kavatsused iseenesest on head — ta tahab ju oma mehest paremat ühiskondlikku tegelast kasvatada — siis see pidev näägutamine mehe kallal ei mõju viimasele hästi. Kontrollides pidevalt meest, alahindab naine mehe suutlikkust ise mõelda ja otsuseid vastu võtta. Ta ei lase mehel mees olla.

2. Emme

Emme teeb täpselt seda, mida tema nimetus laseb aimata — ta hoolitseb emalikult oma mehe eest. Ta poputab oma eest ja muretseb tema pärast. Ta ei tee ju midagi halba sellega! Võib-olla on ta ostnud oma mehele esimeseks tööpäevaks ilusa triiksärgi ja soojad sokid.

Ta kannab ka selle eest hoolt, et nende suhte emotsionaalne baromeeter oleks tasakaalus.

See kõik võib tunduda normaalne, aga tegelikult see nii ei ole.

“Emme” kannab kõiki oma muresid, rõõme, kurvastusi, õnne- ja üksindusehetki oma õlgadel. Ta kannab üksi oma koormat ja teeb kõik, et nende suhe toimiks hästi.

Ta muretseb sellepärast, kuidas ta mees end tunneb, kus ta on parajasti, kas kõik on hästi ja mida ta teha saab, et meest aidata.

Probleem seisneb aga selles, et kui naine on oma mehele ema eest, hakkab mees mässama. Vähemalt oma hinges. Lapsed ju teevad nii. Pealegi on ebaõiglane, et täiskasvanud meest peab poputama nagu last. Võib-olla alguses mehele meeldib see, aga pikapeale hakkab see talle närvidele käima.

3. Sensuaalne

Sensuaalne naine elab paljuski läbi voodi ja on väga seksuaalne. Teiste sõnadega, ta kontroll oma mehe üle käib läbi seksi.

See võimaldab tal oma mehega manipuleerida — kui mees tahab temaga seksida, siis peab ta naise tahtmist täitma. Aga mitte ükski suhe, mis seisneb manipuleerimises, ei saa toimida kaua.

4. Abi vajav naine

See on üsna lihtne: mees kohtub naisega, päästab naise ja nad elavad õnnelikult kuni tänase päevani.

See võib tunduda romantiline ja lihtne, aga see ei saa kaua kesta. Sest ükski naine ei vaja tegelikult, et teda koguaeg päästetakse (kui ta just ei ole pärit "Metsiku Roosi" või "Vaprate ja Ilusate" seriaalist) ja ükski mees ei saa igavesti kangelast mängida. See on liiga väsitav ja kurnav mõlemale poolele.

5. Võrgutaja

Selliseid naisi kohtab tihti, nad tulevad ja võrgutavad mehe ühel õhtul ära ja lasevad siis jalga nagu midagi poleks olnud. Selline asi kutsub esile ainult pettumust tugevama soo seas. Alguses võib see olla lõbus, aga pikapeale hakkab väsitama.

Kui selline seis peaks tekkima paarisuhtes, siis tekib kaaslaste vahele sein, millest nad kumbki üle ei saa, sest nad ei mõista teineteist.

Mees ei tunne end piisavalt olulisena ega rahuldatuna, naine tunneb end üksikuna — kumbki ei suuda end väljendada vabalt ja ausalt.

6. Raamatupidaja

Raamatupidaja tahab, et suhtes valitseks võrdsus. Täielik võrdsus. Selline naine tahab sendipealt teada saada, kui palju keegi maksab ja millisel kuupäeval (arvesse võttes mõlema palka loomulikult).

Probleem seisneb selles, et kooselu ei ole äriline ettevõtmine, vaid nauding. Kui see muutub aga kõigeks muuks kui meeldivaks, siis kaob kogu intiimsus nagu võluväel ja armastusest pole enam jälgegi.

7. Printsess

Kui naine mängib printsessi, siis ei ole see mitte armastus, mis teda huvitab, vaid ta tahab olla imetletud ja teistest kõrgemale tõstetud. Printsess tahab abielluda mehega, kes näeb teda kui trofeed.

Sellised naised ei lase oma kaaslastel õnnelikud olla (sest nende suhe on tühi ja ainult etenduseks mõeldud) ja ei ole ka ise õnnelikud, sest nad ei armasta ja ei ela päris elu.

Tegelikult on kõik naised juba mänginud mõnda neist rollidest (ja ka meestel on omad rollid, mida ainult nemad teavad). Kui sa teed seda aeg-ajalt, ei ole selles midagi halba. Kui sa oled aga koguaeg selline, siis lõhud sa oma suhet teadlikult nii kaua, kuni enam midagi järgi ei jää.

Allikas: Kodused Lood