Lahutusadvokaat Carl Rincker on oma karjääri jooksul mõistnud, et lahutuskindla abielu tagab ainult üks asi: kallima aktiivne kuulamine. Tema sõnul lähevad inimesed lahku, sest ehkki kodus räägitakse ja tehakse nägu, et teist kuulatakse, vahepeal isegi küsitakse jutu kohta paar küsimust, siis tegelikult ei pühenduta täielikult inimese kuulamisele ja mõeldakse pigem omi asju.

See aga lõhestab inimesi, sest me kõik vajame kedagi, kes meie muresid kuulaks, meist hooliks ja meile oma abi pakuks, ise midagi vastu soovimata. Kui suhtekaaslane ei ole see inimene, siis ei saa suhe toimida.

Kas tahad õppida oma kallimat paremini kuulama ja seeläbi tema sisemaailma paremini mõistma?

Lahutusadvokaat jagab paar nõuannet, kuidas seda teha:

Kui kallim räägib sulle oma päevast, kuula ta ära, mõtle kaasa ja uuri hiljem tema tunnete kohta. Me kõik vajame teinekord lihtsalt ärakuulamist ja inimest, kes meile meie tundeid peegeldaks. Nii mõnedki probleemid leiavad siis kiiremalt lahenduse.

Pane tähele ka mitteverbaalseid väljendusi. Su kallim võib küll rahulikult rääkida, kuid tema kehakeelt jälgides saad kindlasti aru, kas ta on tegelikult kurb või ärritunud. Pööra talle tähelepanu, ta on seda väärt.

Vestluse lõppedes ära naase kohe oma tavapärase tegevuse juurde tagasi, vaid analüüsi oma kallima juttu ja küsi endalt: "mida ma praegu oma elukaaslase kohta teada sain?"

Allikas: Pure Wow