“Leidsime, et naistel tekitab kehv uni psühholoogilist rahulolematust, vaenulikkust, depressiooni ja viha,” ütleb ülikooli professor Edward Suarez ja lisab: “Kontrastiks ütlen, et uurides mehi samade parameetrite järgi, nemad nimetatud emotsioone ei kogenud.”

Teised uneeksperdid nõustuvad. “Une üks peamisi funktsioone on võimaldada ajul puhata ja iseennast parandada,” sõnab professor Jim Horne, Loughboroughi Ülikooli uneuurimiskeskuse direktor ja raamatu “Sleepfaring: Journey Through The Science of Sleep” autor.

“Une ajal ajukoor (vastutav mälestuste loomise, keeleõppe jt sarnaste funktsioonide toimimise eest) lülitab meeled välja ja läheb taastusrežiimi. Mida rohkem sa päeva jooksul aju kasutad, seda pikemat puhkeaega see vajab. Naistel on komme rööprähelda ja nad kasutavad oma aju päeva jooksul meestest rohkem. Just seetõttu nad vastassoost rohkem und vajavadki," sõnab Horne. “Naiste aju ülesehitus on meeste omast veidi keerulisem. Keskmiselt vajab naine mehest 20 minutit pikemat und, aga osadele naistele piisab ka vähemast.“

Jah, on tehtud ka uuringuid, mis naiste aju kompleksust tõestab. Naisteka fännid, järgmine kord saatke heaga mees teile hommikukohvi voodisse tooma ja laske silm korraks veel rahuga looja.

Allikas: YourTango