Hea uudis on, et kõik need vead on väga lihtsasti välditavad, vaja on neid endale ainult teadvustada ja tähelepanelik olla.

1. Lõikad köögivilju ebaühtlaselt: väiksemad tükid küpsevad liigselt ja suuremad ei ole tegelikult valmis, vahet pole, kas siis keetes, praadides või ahju pannes. Võta see aeg, et kõik köögiviljad ühesuuruseks lõigata.

2. Pasta või kartuli keeduvette ei lisata soola: osad inimesed lisavad soola alles siis, kui makaron või kartul on ära keenud, aga palju paremini maitsevad need siis, kui nad on keenud soolases vees.

3. Sa ei pese kikerherneid või konservube: purgis olevatel kikerhernestel ja ubadel on kerge kiht ümber, mis tuleks kindlasti voolava vee all maha pesta.

4. Lõikad küpsevat kana, et näha, kas see on valmis: kana ei tohiks küpsetamisprotsessis lõigata, sest selle tulemusel voolavad mahlad välja ja kana jääb üpriski kuiv.

5. Marineerid liiga kaua mereande: suuremad tükid vajavad ehk tõesti mitu tundi marineerimist, aga väiksemate puhul piisab tegelikult ainult 20 minutist või poolest tunnist.

Allikas: One Good Thing