Kõige lihtsam asi, mida sa nädala sees lausa möödaminnes teha saad, on iga kord näiteks diivanilt või voodist püsti tõustes vaadata, mis su elamises toimub, ja haarata kaasa vedelema jäetud nõud ja panna need kraanikaussi. Filmi vaadates reklaamipausi ajal nõud ära pesta. Hommikul laste valmissaamist oodates veidikene tolmu pühkida…

Ehk sa ei pea nädalavahetusel nii palju vaeva nägema, kui sa nädala sees hoiad pidevalt asjadel silma peal ja teed käigu pealt ära nii mõndagi.

Voodite korrashoidmiseks võib kasutada voodikatteid — nii näeb üldmulje puhtam välja ja kui lemmikloomad ning lapsed voodis püherdavad, läheb mustaks voodikate, aga mitte terve voodipesu.

Kui teie pere liigub enamasti autoga, siis kõik lapsevanemad teavad, kui kiiresti muutub ka auto sisemus mustaks. Linnast väljas elades, aga linnas koolis ja tööl käies veedetakse perega autos palju aega. Siin võib sisse seada ühe lihtsa reegli — autos ei sööda. Siis jääb ära kõik puru ja muud plekid ning pead auto korrashoidmisele kulutama palju vähem aega.

Ja veel üks suurepärane viis, kuidas kodu puhtam hoida — ei mingeid jalanõusid toas! Eestlased enamasti jalanõudega siseruumi ei käigi, aga esikus riideid ära võttes tammutakse ikkagi poriste jalanõudega ringi. Pori jääb sokkide külge ja see viiakse omakorda väikeste osade kaupa kõikidesse tubadesse. Jalanõusid ei pea muidugi õues ukse taga ära võtma, aga on hea, kui teil on esikus korralikult suur porimatt, mille peal jalanõud ära võtta, ja kohe selle kõrval spetsiaalne jalanõude riiul, et tuppa mitte mustust vedada.

Kui te proovite terve perega pidevalt enda järelt koristada, voodites mitte püherdada, autos mitte süüa ja jalanõud kindlalt esikusse jätta, ei olegi vaja nädalavahetusel tundide kaupa koristada, sest üldmulje ongi juba puhas.

Allikas: One Good Thing