Tutvumisrakendusi kasutades võtame teist inimest puudutavaid otsuseid vastu väga kiiresti, sageli vaid ühe silmapilguga. Olgem ausad, esimene küsimus, mida me endalt kellegi profiili vaadates küsime, on see, kas ekraanilt vaatab meile vastu kütkestav inimene?

Uuringud on aga näidanud, et see, keda me atraktiivseks peame, võib aastatega muutuda. Ühes eksperimendis palus professor Paul Eastwick hinnata õpilastel oma kaastudengite välimust semestri alguses ja siis ka lõpus ning tulemused näitasid, et paljude arvamus oli selle lühikese aja jooksul muutunud. Seda ilmselt seetõttu, et atraktiivsust mõjutavad aja jooksul ka inimese iseloom, kahe inimese vaheline keemia ja üleüldine käitumine.

Just seetõttu tasuks oma esmamulje osas ettevaatlik olla ja anda võimalus ka nendele inimestele, kelle puhul sa muidu Tinderi äpis näppu vasakule libistaksid. Kui soovid sõnumite saatmiselt liikuda järgmise sammu edasi, aga kohtuda pole võimalik, on professor Eastwicki sõnul hea viis inimese paremaks tundmaõppimiseks näiteks videokõne.

Igal juhul, kui annad võimaluse ka inimesele, keda sa esmamulje järgi kohe atraktiivseks ei pea, suurendad võimalust leida see õige kiiremini, kui siis, kui hoiad latti jätkuvalt kõrgel.

Allikas: Body and Soul