Tugevadab suhet

Seksides vallanduv armastuse hormoon ehk oksütotsiin suurendab lähendust ja õnnetunnet, mis omakorda tugevdab suhet.

Trenni asemel

Kui mõnikord ei ole tuju treeningsaali minna, siis ole mureta - voodiaeroobika on peaaegu sama hea.
Teadlased on välja selgitanud, et üks korralik seksimaraton võib põletada kuni 290 kalorit, mis on võrdne 10 minutiga jooksulindil. Seega, mõtle hoolikalt, kumma kasuks otsustada!

Toob kosutava une

Ilmselt oled ka ise kogenud, et peale kallimaga armatsemist ja naudingu kogemist tuleb sügavam ja kvaliteetne uni. Sama on kinnitanud ka teadlased. Nimelt vabaneb seksi käigus organismi suur doos oksütotsiini, mis vähendab stressi tekitavat hormooni – kortisooli. Seepärast tasuks õhtune mängufilm ära jätta ja nautida pigem kallimaga lähedust.

Hoiab eemal haigused

Seks suurendab lisaks eelnevalt nimetatule ka immuunsust. Nimelt selgitasid teadlased välja, et neil paaridel, kes seksivad regulaarselt, on tugevam immuunsüsteem kui neil, kes seda ei tee.
Eksperimendi käigus uurisid teadlased 112 tudengi seksuaalseid harjumusi - kogusid nende sülge, et testida selles olevaid antikehi nimega immunoglobuliin A, mis aitab võidelda külmetushaiguste vastu. Tudengitel, kes seksisid üks kuni kaks korda nädalas, oli 30 protsenti rohkem immunoglobuliin A-d, kui neil, kes ei seksinud üldse või ainult ühe korra nädalas.

....ja valu

Lisaks eelnimetatule on seks ka tõhus valuvaigisti. Jutt sellest, et seks viib peavalu, on ka teadlaste poolt kinnitatud. Nimelt on õnnehormoonina tuntud endorfiinid ka suurepärased looduslikud valuvaigistid. Seega, kui pea valutab, ära hoia seksist eemale, vaid pigem seksi!

Allikas: insider