BEYONCÉ

LAULJA, LAULUKIRJUTAJA JA ÄRINAINE

Beyoncè oli kuueaastane, kui ta isa hakkas inimestele tütre kodustele laulu- ja tantsuetendustele pileteid müüma. Kui Beyoncè teatas emale, et tahab koos sõpradega bändi luua, siis ütles ema: „Tore, ma õmblen teile kostüümid.“ Ja tüdrukutebänd Destiny’s Child oligi sündinud.

Beyoncè oli selle bändi kuninganna. Ta oli motiveeritud ja ambitsioonikas ning ta tahtis põhjalikult muusikaäri tundma õppida.

Alguses oli nende mänedžeriks tema isa, aga siis otsustas Beyoncè, et tahab ise bändi asju ajada. Tema eeskujuks oli kuulus laulja ja laulukirjutaja Madonna. Nagu Madonnalgi, ei olnud Beyoncè’i eesmärk saada lihtsalt tunnustatud lauljaks — ta tahtis olla nähtus omaette. Ja see õnnestus tal.

Laul laulu, album albumi ja kontsert kontserdi haaval sepistas Beyoncè oma karjääri, inspireerides inimesi üle kogu maailma. Ta laulis vabadusest, armastusest, iseseisvusest ja valust, nii isiklikest kannatustest kui ka ühiskondlikust ebaõiglusest. Ta motiveeris miljoneid mustanahalisi naisi oma kultuuri, päritolu ja eripära üle uhkust tundma.

Kui Beyoncè kutsuti Ameerika Ühendriikide suurima spordiürituse Super Bowli poolaja etendusele esinema, siis tõi ta staadionile terve armee tantsijannasid, kes olid kõik musta riietatud. Tema mõjuvõimsast sadade miljonite vaatajate ees ette kantud laulust „Formation“ sai hümn, mis ülistas mustanahaliste väge.

Tänaseks päevaks on ta üks mõjukamaid popstaare kogu maailmas.

Ta on sündinud 4. september 1981 Ameerika Ühendriikides.