Otsi vaikne kohake...

See tähendab seda, et ära säti oma arvutit kõige käidavamasse kohta või näiteks magamistuppa, mis on mõeldud puhkamiseks. Selleks, et oleksid päeval produktiivsem ning suudaksid õhtul ka paremini uinuda, ära tekita kontorit magamistuppa.

Väldi segadust

Feng shui järgi on segamini ruumis madal, seisev ja blokeeritud energia, mis vähendab elukvaliteeti ja produktiivsust. Seepärast on esimeseks sammuks segaduse likvideerimine enda ümber.
Kõik asjad, mida sa vajad, pane kättesaadavasse kohta. Nii aitad ka otsimise käigus tekkivat segadust ennetada.

Laud suunaga ukse poole

Aseta laud nii, et saaksid istuda näoga ukse poole, sest nii avaneb sulle vaade, kes ruumi astub. See annab sulle ruumis valitseva positsiooni ning tagab turvatunde et omad kontrolli selle üle, keda oma ruumi (ja ellu) lased.

Ümarad nurgad

Feng shui kohaselt tuleks niipalju kui võimalik, teravatest nurkadest loobuda. Nii aitad ka otsimise käigus tekkivat segadust ennetada. armastab ümaraid nurki, sest sest nii saab energia ruumis vabalt voolata ega põrku tagasi. Ümaraid nurki on lihtne „tekitada” näiteks laudlinaga lauda kattes.

Paiguta laud uksest kaugemale

Feng shui põhimõtete järgi koondab ukselävi enda ümber palju energiat, selleks, et saaksid segamatult töötada, tuleks töölaud viia uksest võimalikult kaugele.
Siinkohal on oluline ka arvuti, ehk põhitöövahendi asukoht. Nimelt oleks hea, kui paigutad selle põhja või lääne suunas.

Mahedad toonid

On arusaadav, et kodukontori nurga loomiseks ei pea päris remonti ette võtma, kuid feng shui nõuannete järgi ollakse kõige paremas tööhoos just neis ruumides, kus on heledad, mahedad ja neutraalsed toonid.

Valgus

Just valgus on kodukontori puhul üks tähtsamaid aspekte. Mida rohkem on ruumis loomulikku valgust, seda rohkem on sul energiat tööle pühenduda. Seega, võimalusel aseta oma kontorilaud sinna, kus leidub kõige rohkem avarust ja valgust.

Motivatsioon kleebi seinale

Dekoreeri sein, mis sinu vaatevälja jääb, inspireerivate sõnumitega. Nii hoiad motivatsiooni ja säilitad fookust ka sel ajal kui produktiivsus langema peaks.

Lähedased olgu nähtaval
Kui mõelda kontori peale, siis sageli ehivad kontorilaudu fotod lähedastest. Kuid sel on oma põhjus ja mõju, nimelt fotod inimestest, kes sind toetavad aitavad samuti sul rasketel hetkedel positiivsust säilitada. Siinkohal ära fotodega liiale mine, kui pilte on liiga palju võib fookust töölt üldse kaduda.

Taimed

Head energiat igasse ruumi toovad ka taimed. On kindlaks tehtud, et rohelus ja silmailu aitavad rahuneda ja mõtteid koondada.

Allikas: www.hgtv.ca