1. Vesi aitab tasakaalustada organismi pH tasakaalu

Sidrun ise on happeline, aga selle mõju kehale on leeliseline. Liiga happeline veri mõjub halvasti tervisele, sellepärast on vaja hoida organismi pH happe-leelise tasakaalu korras, et vältida terviseprobleeme. Aluselist keskkonda aitavad luua sidrunid, sest sidrunivesi neutraliseerib happeid.

2. Sidrunivesi kergendab seedimist

Hommikul leige sidrunivee joomine stimuleerib seedetrakti tööd. Sidrunid sisaldavad rikkalikult vitamiine ja mineraale. Dieedi raames aitab sidrunivesi kiiremini kaalu kaotada, parandades ainevahetuse tööd. Sidrun sisaldab ka palju pektiini, mis aitab hoida täiskõhutunnet.

3. Annab nahale sära ja taastab värskuse

C-vitamiin aitab vähendada kortse ja aknet. Vee joomine taastab naha värskuse ja hea jume. Ja kuna vee joomine aitab toksiine kiiremini väljutada, muudab see su naha säravamaks.

4. Sidrunivee joomine stimuleerib immuunsüsteemi

Sidrunid sisaldavad kaaliumi, mis aitab stimuleerida aju- ja närvisüsteemi. Kaalium parandab ka raua imendumist, mis on oluline immuunsüsteemile.

5. Sidrun annab energiat ja parandab tuju

Sidrun tagab organismile rohkem energiat. Sidrunilõhnal on energiat andev mõju, mis aktiveerib hea tuju. Samuti aitab sidrunilõhn vähendada stressi ja depressiivseid sümptomeid.

6. Sidrunivesi värskendab hingeõhku

Sidrun värskendab hingeõhku ja aitab leevendada hamba- ja igemevalu. Ei maksa unustada, et sidrunihape võib pikemal kasutusel kahjustada hamba emaili, sellepärast peaks peale sidrunivee joomist pesema hambad puhtaks.

7. Sidrunivesi puhastab lümfisüsteemi

Leige sidrunivesi aitab kaasa lümfisüsteemi heale tööle, hoides vee tasakaalu normaalsena. Kui organismis pole piisavalt vett, ilmnevad järgmised sümptomid: väsimus, nõrkus, immuunsüsteemi häired, kõhukinnisus, energia puudus, liiga kõrge või madal vererõhk, unetus.

Allikas: Kodused Lood