1. Enesekindlus

40ndates naised muretsevad vähem. Nad tunnevad end oma kehas hästi, nad on rahul oma karjääriga ja nende enesekindlus on võrreldes 20aasta taguse ajaga märgatavalt kasvanud. Neil on hea töökoht, nad ei pea pühendama kogu oma aega lastele ja perele — nad saavad olla naised, mitte ainult koduhoidjad ja perenaised. Ja muidugi on tööl suurem võimalus armuafäärideks kui kodus.

2. “Ema”-etapi lõppemine

Neljakümnesed ei pea muretsema piimast tilkuvate rindade või titaokseste riiete pärast, nad on taas oma raseduseelses kaalus, tunnevad end oma kehas hästi, seksikalt ja naiselikult — lõpuks ometi, üle väga pika aja! Enam ei pea muretsema, kelle hoolde lapsed jätta, kui tuleb tuju sõbrannade, mehe või hoopis kellegi teisega välja minna.

3. Hormoonide möll

Sel ajal tõuseb naistel testosteroonitase, mis tõstab ka libiidot ja tekitab seksiisu. Östrogeeni ja oksütotsiini tasemed (ja just need teevad lapsekasvatusperioodil naisest ema) aga vähenevad järsult, mis tähendab, et naine hakkab rohkem tähelepanu pöörama enda, mitte teiste vajadustele.

4. Igavus magamistoas

Olgem ausad — pärast kahekümneaastast abielu ei ole magamistoas enam samasugust särtsu nagu suhte algul. Seks uue silmarõõmuga on aga erutav ja põnev.

5. Tunne, et ta pole enam oluline

Naisel on abielus väga palju ülesandeid. Ta on korraga lapsehoidja, kokk, koristaja, arst, õpetaja ja koerajalutaja, lisaks tuleb täita kohuseid ka mehe ees. Kui ta tunneb end rohkem koduabilise kui hinnatud, armastatud ja ihaldatud abikaasana, siis pole ime, et ühel hetkel sellest kõrini saab.

6. Enese väärtustamine

Kõrvalehüpe võib naisele anda tagasi tema eneseusu ja tõsta tema enesehinnangut, mis on aastate jooksul kannatada saanud. Üheöösuhe või seks uue silmarõõmuga panevad abikaasa poolt hüljatud või unustatud naise end seksikana, ihaldusväärsena ja naiselikuna tundma — seda vajab iga naine!

7. Kättemaks

Kui abikaasa on petnud, töö kaotanud, valetanud või pere säästud tuulde lasknud, võib naine tahta kätte maksta.

8. Rahaprobleemid

Rahatülid saavad väga paljudele peredele saatuslikuks, eriti praegu, masuajal. Neljakümnesed naised tunnevad, et nad on pere heaks palju andnud — hoidnud kodu, koristanud, kasvatanud lapsed üles, ise kõige selle kõrval tööl käinud ja kui abikaasa jääb nüüd tööst ilma või teenib ainult kopikaid, naine vihastab. Ta tunneb, et osapooled ei panusta võrdselt ega suuda seda olukorda taluda.

9. Seksikiisu lastakse puurist välja

Olete tähele pannud, kui paljud naised pöörduvad pärast laste kodust lahkumist plastikakirurgide poole? Või hakkavad just siis, kui lapsed on suureks kasvanud, oma välimusele oluliselt rohkem rõhku panema? Just nüüd on õige aeg oma sisemine seksikiisu välja lasta, testosteroonimöll annab sellele samuti tõuke. Meeleheitel koduperenaise aeg on läbi!

10. Väljapääs

Lahutuse asemel on lihtsam petta. Paljud naised näevad kõrvalehüpet lihtsa väljapääsuna.

Allikas: Huffington Post