Olen oma mehe käest jõuludeks ja sünnipäevadeks saanud ainult täielikke mõttetusi. Mingeid nipsasjakesi, ehkki ta teab, et ma olen minimalist ja sellised mõttetused ajavad mind närvi. Olen need küll viisakalt naeratades vastu võtnud, aga mõne päeva möödudes kapi sügavustesse peitnud. Ja ta ei saa arugi, et oleks midagi valesti teinud.

Sel aastal otsustasin siis teistmoodi läheneda. Enne oma sünnipäeva saatsin talle konkreetsed vihjed paarist asjast, mida mul tõesti vaja oleks. Sest meestele pidavat ju konkreetsus meeldima. Mitte midagi ta ei saanud aru! Kinkis mulle mingi koleda seinakella… Uskumatu.

Nüüd jõuludeks tegin asja veel konkreetsemaks. Kirjutasingi listi kolmest asjast, mida mul kodus vaja oleks ja panin listi pealkirjaks “Jõulusoovid 2020”. Saatsin selle isegi ta töömeilile, et ta ei saaks tuua vabanduseks, et tema jälle pole midagi näinud.

Kui ma nüüd ka temalt mingi mõttetuse kingiks saan, siis ma ausalt ei viitsi enam oma pettumust varjata ja ütlen otse välja, mis ma sellest jamast arvan.

Lugejad, kas keegi on veel sellises olukorras olnud, et mees paneb kingituste tegemisega totaalselt ämbrisse, aga ise sellest aru ei saa?