„Minu aasta on läinud väga hästi,” ütleb Liis kokkuvõtvalt ning lisab, et eelkõige oli see perega koos olemise ja enda sisse vaatamise aasta.

„Ellujäämiseks peab organism kohanema. Selleks, et olla õnnelik, peab inimene seda oskama üsna hästi. Mind aitas aastatepikkune arusaam, et muuda seda, mida muuta saad. Niimoodi ei tundunud see aasta ka kuidagi teistsugune kui varasemad.” Sõltumata globaalsetest piiridest või piirangutest olid Liisil ikka käed-jalad tööd täis.

Üks olulisemaid asju lõppevas aastas, oli otseloomulikult ka Liisi Singapuri elust jutustava raamatu “Minu Singapur — Praktiline Paradiis” ilmumine.

„Kaante vahele sai minu mitme aasta elurõõm Singapuris, mis kokkuvõtvalt, kuid siiani kestes on olnud vaieldamatult minu ilusaim eluperiood. Fakt, et see on talletatud mu lähedastele, lastele, mulle endale.. on isiklikult oluline. Ja sama oluline on lugejate positiivsed kirjad. Näiteks, et Singapur on peale raamatu lugemist võetud reisiplaani või et keegi soovib siia lausa pikemaks tulla ning ka see kui varem Singapuris käinud inimene kirjutab, et „johhaidii, ma ei teadnud pooli asju, enne kui sinu raamatust lugesin”.

Kasulikud piirangud

Seljataha jääva erilise aasta õppetunniks peab naine aga seda, et miski pole iseenesest mõistetav. „Tark on olla tänulik, kui ajad on head ja hoida seda tänulikkust südames ka läbi keerulisemate aegade. Kõik muutub — mida oli eile, ei pruugi olla homme. Kui on piirangud — siis kasuta mõistust ja tee midagi kasulikku selle raamides,” soovitab Liis. „Vähem hala, rohkem leidlikkust. See aasta oli meile kingitud aeg, et koristada sahtleid oma kodus ja oma peas.”

Liis tõdeb ka seda, et sel aastal tegemata pole midagi jäänud. „Aasta pole veel läbi aga käisin kiirelt üle 25 965 pilti, mis olen see aasta oma telefoni arvates teinud. No mega! Emotsioonid on laes ja tuju hea, praegugi vaatad tagasi ja mingit vahet pole kas oli koroonaaasta või mitte. Ja kui järgmine tuleb ka sama, siis las tulla, sest nüüd on oskus purjeid vastavalt tuulele sättida,” naerab naine.

Uuel aastal soovitab Liis kõigil igast päevast leida üles parim. Tema ise kavatseb täiel rinnal nautida oma laste kasvamist ja oma partneriga koos kasvamist. „Äriliselt on plaanis paar investeeringut. Palju muusikaloomingut. Ehk keegi üllatab mind, et „Liis teeme muusikali?” ja miks mitte hakata tasakesi mõtlema Minu Singapuri raamatu inglise keelse versiooni peale,” kergitab tegus naine loori tulevikuplaanidelt. „Seega, rahulikult ja rõõmsalt ja ikka edasi. Elu on ilus!”

Jaga
Kommentaarid