Kuidas nartsissistlikku naist ära tunda?

Tegemist on lähedase inimesega. Tegelikult võib öelda, et see on sulle kõige lähedasem inimene. Sest ta suudab luua väga tugeva suhte oma ohvriga. Tegemist võib olla sinu eksiga, õega, töökaaslasega või sinu oma naisega. Kuidas ka ei ole, see inimene on suutnud end sinu silmis väärtustada niivõrd, et tema isik sind huvitab ja sa imetled teda. Ta hõlmab kõik su mõtted. Sa ei suuda enam korralikult oma tööd teha, sest su mõtted on kogu aeg mujal.

Ta on samaaegselt väga hea ja meelitav ning siis külm ja eemalolev. Ta mängib sinu tunnetega, et muuta sind veelgi rohkem endast sõltuvaks. Ta võib sind kiita ja ülistada ja kui sa end hästi tunned, teab ta täpselt, milliste sõnadega sulle seejärel sinu koht kätte näidata. Ta peab end sinust paremaks. Mis tema eesmärk on? Teha sinust enda mänguasi. Teha nii, et sa temast sõltud. Tal ei ole tundeid. Ta ei tunne armastust, ta ei ole sinusse kiindunud. Väga ohtlik on uskuda, et ta sind armastada võiks. Ei, ta ei oska armastada.

Ta on nagu metsloom, kes sööb oma ohvri verd, ainult et tema toiduks on sinu kannatused. Ta on teadlik kõikidest kannatustest, mida tema käitumine sulle põhjustab, aga ise ta ei anna endale aru, kui kohutav see tegelikult on, mida ta teeb.

Kuidas aru saada, kellega sul tegemist on?

Väga tähtis on aru saada, et sa oled manipulaatori ohvriks langenud. Sest manipulaatorist naine on oma võidu saavutanud siis, kui sina enam ilma temata läbi ei saa. Sest hoolimata kõikidest solvangutest ja alandustest, hoolimata sellest, et ta naeruvääristab sind sinu lähedaste ees, ei suuda sa teda maha jätta. Ta on loonud olukorra, kus sa temast sõltud. Ja seni, kuni sa seda sõltuvussuhet endale tunnistada ei taha, ei saa sa midagi oma olukorra parandamiseks teha. Sest ta mängib sinuga oma tahtmist mööda ja sina usud, et sul on seda naist vaja ja elu ilma temata pole midagi väärt. Alles siis, kui sa oled aru saanud sellest kõigest, võid sa vastavad meetmed kasutusele võtta.

See eneseteadvustus võib aset leida aastaid hiljem. Mida varem see aga sulle kohale jõuab, seda kiiremini sa tema haardest vabaneda saad.