Laste mängutoad ja mänguväljakud

Laste mängutubades on väga palju erinevaid mänguasju ja lapsed katsuvad uudishimulikult neid kõiki, rääkimata erinevatest mööbliesemetest. Kujuta ette näiteks eriti populaarset pallimerd, kus on üle saja värvilise pallikese, mida kunagi ei puhastata.

Avalikud tualettruumid

Avalikud tualetid on ühed suurimad bakteritepesad. Võimalusel võiks avalikku tualetti külastades vältida kokkupuudet pindadega nagu prill-laud või käepidemed ja kindlasti pesta hiljem hoolikalt ka käsi. Kuid oled sa tähele pannud, et peale hoolikat kätepesu sulged sa siiski kraani ja avad taaskord ukselingist kinni haarates ukse? Mis kasu on siis pesust? Proovi järgmisel korras meeles pidada, et kui käed on puhtad, sulge kraan paberiga ja ava uks samuti paberit kasutades. Kahju ei tee ka see, kui desinfitseerid käed üle peale tualetist väljumist.

Toidupoed

Kõige esimene bakteripesa, mille omale toidupoes kätte haarad, on ostukorv, mille sangad kubisevad bakteritest ja viirustest. Seepärast kanna poes võimalusel kindaid ning pese peale poekülastust hoolikalt käsi.

Ühistransport

Lisaks sellele, et ühistranspordis on palju inimesi, kohtud oma teekonnal paljude bakteritega, mis paiknevad istmetel, käetugedel ja käepidemetel.

4 lihtsat võimalust, et vähendada võimalust haigeks jääda:

1. Pese sageli ja hoolikalt käsi. Minimaalselt 20 sekundit sooja vee ja seebiga.

2. Kanna kaasas antiseptilist vahendit, et puhastada käsi ka siis, kui neid pesta ei saa.

3. Ära katsu pesemata kätega nina, suud ja silmi.

4. Kui oled käed puhtaks pesnud ja lahkud avalikust ruumist, katsu ukselinki paberkäterätikuga.

Allikas: WebMD