Ilumaailma trendikateks märksõnadeks on terviklik lähenemine, looduslähedus ja jätkusuutlikkus. Just neist on saanud inspiratsiooni ajakirja EMA Ilusa Elu Giid — esimene omataoline hoolivate trendide suunanäitaja Eestis. 2021. aasta trende tutvustab iluajakirjanik ja raamatu “Tüdruk, sina oled ilus” autor Agnes Kajander.

1. Pese pead tahke šampooniga

Tahke šampooni näol on põhimõtteliselt tegemist juuste pesemiseks mõeldud seebiga. See isegi vahutab samamoodi! Kui sa aga siinkohal kujutad nüüd ette, kuidas peale pesu tervitab sind peanupu kohal pulstunud “linnupesa”, siis eksid. Tahkete šampoonide koostisesse valitud õlid hoolitsevad juuste ja peanaha eest nii hästi ja hellalt, et tulemuse (loe: puhtad ja läikivad kiharad) üle võib ainult uhkust tunda.

Lisaks on vedelšampooniga võrreldes tahke šampooni eeliseks selle suurem keskkonnasõbralikkus. Neid on lihtsam valmistada, need koosnevad enamasti looduslikest koostisainetest ning on pakendatud paberisse või mõnel muul keskkonnasõbralikul viisil, mis muudab maailma killuvõrra plastivabamaks paigaks.

2. Lõhnasta end loodusega

Tavaparfümeeria võib küll ahvatleda imeliste aroomidega, kuid kahjuks on need enamasti pärit sünteetilisest maailmast. Lisaks sisaldavad tavaparfüümid pahatihti hormoonsüsteemiga tüli norivaid ftalaate. Hoolivad ilutrendid suunavad meid aga hoopis loodusega lõhnastama! Sünteetikast priid parfüümid valmistatakse puhastest eeterlikest õlidest. Need mitte ainult ei lõhna hästi, vaid võivad olla lausa heaolu toetavad: leevendades vaimset ning füüsilist pinget või parandades meeleolu.

3. Kasuta unisex tooteid

Kui parfüümimaailma tipptegijate seas on suunanäitajana kadumas stereotüüpne mõtlemine, mis sobib naisele ja mis mehele, siis teised valdkonnad on hoogsalt sama teed liikumas.

Loodusläheduse suunas liikumine tähendab, et ilutoodetes kasutatakse aina rohkem looduslikke koostisosi. Need omakorda on neutraalsema lõhnaga, sobides universaalselt nii meestele kui naistele. Unisex-tooted toetavad ka minimalistliku elustiili mõtet, sest kui neid saab kasutada koos kallimaga, väheneb ka kodune potsikute hulk.

4. Vabasta Džinn pudelist ehk kasuta seerumit või eliksiiri

Seerumid on enamasti küll üsna kerge tekstuuriga, kuid oh sa poiss, kui vägeva mõjuga! Need on tulvil toimeaineid, mis imenduvad kreemidega võrreldes palju sügavamale nahakihtidesse — niisutades, kaitstes ja turgutades nahka, lisades juba pisut küpsema naha ilurituaali arvestatava boonuse.

EMA Ilusa Elu Giidi kodumaise kosmeetika seast valisid lugejad rahvahääletusel oma lemmikuks Saaremaa ettevõtte HOIA homespa hüaluroonhappe eliksiiri Kleopatra.

Mis annab hüaluroonhappele supervõimed? See toimib nagu käsn, mis imeb endasse oma kaaluga võrreldes tuhandeid kordi rohkem niiskust, lahendades niiviisi kuiva naha probleemid ühe hetkega. Kuid hüaluroonhappega seerumi kasutamisel on oluline teadlikkus — kanda tuleks seda niiskele nahale ja lukustada niisutava kreemiga.

5. Võta kasemahl ilu teenistusse

Au ja kiitus kuulub põhjamaise nooruse eliksiirina tuntud kasemahlale, mis on saanud hinnatud koostisosaks nii looduslikes . Selles leidub taimseid mikroelemente, C- ja B-grupi vitamiine, aga ka antibakteriaalseid steroole ning põletikuvastaseid tanniine. Hea lihtne viis kasemahla ilurituaalidesse tuua, on kasutada kreemi või hoopis nii keha kui ka näo pesuks mõeldud seepi. Kasemahlaseep on oma pehme toime ja lõhnatu, värvitu ning samas vitamiinirohke koostisega igapäevaseks kasutamiseks mõnusalt mugav valik.

Avasta rohkem kohalikku looduskosmeetikat ja hoolivaid trende 2021. aastaks SIIT.

6. Pruunista end tilk tilga haaval

Kui kevad on kaugel, päikesepuhkus ja reisimine aga raskendatud, aitavad jume palgele võluda pruunistustooted. Küll aga tasub teha teadlik valik ja vältida sünteetilise koostisega pruunistusspreisid, -kreeme ning -geele. Õnneks on turule jõudnud ka kodumaised looduslikud tooted. Põnev lahendus on pruunistavad tilgad näole, mis tagavad igapäevasel kasutamisel järk-järgulise, loomuliku ja ühtlase päevituse. Tilkasid on imelihtne põimida oma nahahooldusrutiini: lihtsalt tilguta veidi oma päeva- või öökreemi sisse. Teada-tuntud looduslik pruunistaja on porgandiõli, mis boonusena sisaldab võimsaid looduslikke antioksüdante.

Jaga
Kommentaarid