Kilusalat krõbeda leivapuruga kahele

Krõbe leivapuru:

  • 2 sl Eesti Pagari Musta leiba
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sl oliiviõli

Salat:

  • kaks peotäit rohelisi salatilehti (spinat, rukola, lehtsalat jne)
  • 2 keedetud muna, sektoriteks lõigatud
  • 1 väike keedetud peet, õhukeste viiludena
  • pool punast sibulat, õhukeste viiludena
  • 10 kilufileed
  • 1 sl oliiviõli
  • 1 sl värsket hakitud tilli

Valmistamine:

1. Krõbeda leivapuru tegemiseks pudista leib sõrmede vahel puruks. Haki küüslauk. Kuumuta pannil õli, lisa leivapuru ja küüslauk ja prae keskmisel kuumusel, pannilabidaga sageli segades umbes 3 minutit, kuni leib hakkab krõbedaks muutuma ja küüslauk on veidi värvi võtnud. Vala ühe kihina majapidamispaberile jahtuma, jahtudes muutub leivapuru veel krõbedamaks.

2. Tõsta vaagnale salatilehed ja laota neile munasektorid, õhukesed peediviilud, sibulaviilud ja kilufileed. Nirista peale veidi oliiviõli ja raputa salatile värsket tilli. Kõige peale puista krõbedat küüslaugust leivapuru.