1. Erinevate salatite miksid

Kui ostad poest karbi, kus on sees erinevat sorti salatid, peaksid jälgima kindlasti aegumiskuupäeva. Salatilised võivad tunduda ohutud, kuid tegelikult on nende karpide sees palju patogeene ja baktereid. Kui salat halvaks läheb, lähevad lehed tavapäraselt limaseks. Mõned sordid aga näevad ka pärast aegumist kenad ja söödavad välja.

2. Munad

Munad sisaldavad palju häid toitaineid ja on ideaalsed valguallikad. Munad sobivad iga toidu juurde ja on väga populaarsed. Küll aga tasub ettevaatlik olla, kui munad on kauem seisnud. Halvaks läinud munade söömine võib põhjustada kõhuvalu, kõhulahtisust ja toidumürgistust. Kui sa pole kindel, kas munad on veel kõlblikud, lase klaasi vett, pane muna sinna sisse. Kui muna vajub põhja, on see värske. Kui muna jääb pinnale hulpima, hoia sellest eemale!

3. Austrid

Ilmselt ei tule uudisena, et austreid ei tohiks mitte kunagi pärast nende aegumist süüa. Austrid maitsevad kõige paremini siis, kui nad on värsked. Kui austrid halvaks lähevad, hakkavad nad haisema ja on väga limased, ka võivad nad pärast aegumiskuupäeva tarbides lausa surmavad olla. Halvaks läinud austrites võib olla bakter, mis võib sepsist tekitada.

4. Kana

Kui kana ei ole korralikult kuumtöödeldud, võib selle söömine tervisele ohtlik olla. Kui punast liha on trendikas süüa toorena, pole valge lihaga see kindlasti nii. Mitte mingil juhul ei tohiks hoida toorest ja küpsetatud kana koos või toorest kana ja toorest veiseliha.

5. Pehmed juustud

Pehmed juustud nagu brie ja feta võivad põhjustada listeeriat või toidumürgistust. Kui silmad juustul hallitust, ära lihtsalt lõika seda ära ja eelda, et küllap pole sel viga midagi. See võib toimida kõvade juustude puhul, aga mitte pehmete. Hoiusta pehmeid juustusid toidukiles või õhukindlas kotis külmkapis.