“Uurea ehk karbamiid on inimorganismis looduslikult esinev valkude ainevahetuse lõpp-produkt. Naha pindmistes kihtides on uurea üheks oluliseks NMF (Natural Moisturizing Factor ehk loomulik niisutusfaktor) komponendiks, aidates taastada ja säilitada naha niiskustasakaalu ning tugevdada seeläbi naha loomulikku kaitsevõimet. Erinevate tegurite mõjul (näiteks stress, vanus, mitmed keskkonnategurid, teatud haigused) langeb uurea sisaldus nahas ja nahk muutub kuivaks ning karedaks. Uureat sisaldavad tooted on nahahoolduses ja -ravis olnud kasutusel juba enam kui sajandi. Uureal on head vett siduvad omadused, lisaks on sellel teatud kontsentratsioonide juures ka keratolüütiline ehk kooriv toime. Tänu sellele on uureat sisaldavad tooted heaks abiliseks kuiva naha korral ning oluliseks toetava ravi komponendiks mitmete dermatooside puhul. Uureat sisaldavad tooted on üldjuhul hästi talutavad ka väga kuiva ja tundliku naha korral,” kommenteerib Kaisa Viljar, Tartu Ülikooli Kliinikumi arst-resident dermatoveneroloogia erialal.

Nahakuivus on üks levinumaid nahaprobleeme: rohkem kui 40% dermatoloogi külastustest on seotud just selle kaebusega. Nahakuivuse eest pole kaitstud ükski piirkond, kuid kõige sagedamini esineb seda kätel, labajalgadel ja säärtel – need kehaosad puutuvad rohkem kokku keskkonnateguritega, mis võivad seda probleemi süvendada, näiteks külm ilm. Kui kuiva naha eest ei kanta tõhusalt hoolt, võib nahakuivus süveneda ning halvendada kokkuvõttes naha üldist seisukorda.

Eucerini sarja UreaRepair PLUS pesugeel uureaga (5%) on väga leebe, ent tõhus pesutoode kehale, mis on välja töötatud just kuiva ja väga kuiva naha jaoks. See puhastab õrnalt ega kuivata nahka ning varustab seda niisutusteguritega. See sobib nahakuivuse korral, mille põhjuseks on atoopiline dermatiit või psoriaas. Samuti võib seda kasutada intiimpiirkonna pesemiseks.
Kuivale nahale mõeldud niisutajate esmane ülesanne on taastada niiskustasakaal naha pealiskihtides. Uurea, laktaat ja teised loomulikud niisutustegurid seovad sarvkihis (stratum corneum ehk naha pindmine osa) niiskust. Väga kuiva ja kareda naha puhul piisab enamasti toodetest, mis sisaldavad 5% uureat. Äärmiselt kuiva, kareda, ketendava ja sügeleva naha puhul peaks kasutama tooteid, mis sisaldavad 10% uureat.

Kuivale nahale mõeldud Eucerini sarjade UreaRepair ORIGINAL ja UreaRepair PLUS toodete hulgas on kehakreemid ja -piimad, käte- ja jalakreemid ning -võided, mis sisaldavad 5% või 10% uureat.

Kui nahk on kuiv, kare ja pingul, võib selle põhjuseks olla naha kaitsekihi nõrgenemine – seda tekitab lipiidide ja niiskust siduvate ainete puudus nahas. Eucerini sarjade UreaRepair ORIGINAL ja UreaRepair PLUS tooted aitavad nende ainete puudust leevendada toimeainetega, mille mõjusus on dermatoloogiliselt tõestatud.

  • Need taastavad uurea ja teiste vett siduvate loomulike niisutustegurite sisalduse, mille tulemusel on sarvkiht (stratum corneum) paremini niisutatud.
  • Keramiid parandab naha lipiidkihti, vähendades nii transepidermaalset veekadu.
Jaga
Kommentaarid