1. “Soovin, et oleksin varem teadnud, kui hea on elektriline hambahari. Arvan, et mu hambad oleksid tänaseks päevaks palju paremas seisus.”

2. “Tundub ilmselge, aga minu jaoks kahjuks polnud. Kui mingi kehaosa valutab, ära mine jõusaali ja ära lihtsalt vaigista seda valu oma peas. Kahjuks jõudis see mulle kohale liiga hilja ja mu keha on jäädavalt rikutud. Kui sina tunned, et miski valutab, kiirusta arsti juurde ja tegele probleemiga!”

3. “Oma kahekümnendates tegelesin palju ekstreemspordiga. Nüüd, kui olen kolmekümnendates, on mu põlved läbi ja mul on liigeseprobleemid.”

4. “Mu dermatoloog ütles, et kui tuppa paistab päike, peaksid välja minnes päiksekaitset kandma. Tundus pisut ekstreemne, aga hakkasin igapäevaselt end päiksekaitsekreemiga kreemitama. Tegin seda 25 aastat järjest. Teised tegid mu üle pidevalt nalja, aga tänasel päeval pole mul näos ainsatki kortsu ja mul pole ka nägemisega probleeme. Seda tänu päikseprillidele.”

5. “Hoolitse oma kõrvade eest. Ära käi kaitsmata kõrvadega valjudel kontsertidel, ära kuula liiga palju ja liiga kõvasti kõrvaklappidest muusikat. Kui juba ühes kõrvas vilinat tunned, on sul kuulmisega terveks eluks finito!”

6. “Kaitse oma selga. Pane tähele, kuidas sa istud ja seisad. Selgroog ei taastu. Sa ei taha sellist selga nagu minult 30-aastaselt juba oli.

7. “Ma ei vahetaks oma mälestusi, kuid soovin, et mul oleks olnud rohkem kainet mõistust. Sellest saad aru alles siis, kui vanuse kasvades haavad enam ei parane nii kiiresti.”

8. “Ülikooliajal pidutsesin kõvasti. Olen nüüd üle 30 aasta vana ja mu keha on katki. Kõik valutab kogu aeg. Suudan vaevu oma käe rusikasse panna. Mu põlved, selg ja kõik valutab kogu aeg. 15 aastat suitsetamine tegi ka oma töö. Hullumeelne, kuidas sain 25-aastasest kutist lihtsalt üleöö vanameheks.”

9. “Kanna häid jalanõusid ja pööra tähelepanu ka kõige väiksemale jalavalule. Eriti juhul, kui oled päev otsa jalgadel. Siis, kui jalaprobleem käes, sa sellest enam lahti ei saa.”

10. “Pööra tähelepanu tervislikule toitumisele. Võid noorena rämpsu süüa, aga toitumisharjumused jäävad sinuga kogu eluks ja vanemas eas võib see kaasa tuua kõrge kolesteroolitaseme ja ka riski vähki haigestuda.”

Ja kõige olulisem — kohtle end mõistvalt, austusega, tänutundega ja lahkusega. Külva end positiivsusega üle — sa pead tundma, et oled endaga rahul. Hoolitse oma vaimse tervise eest!

Allikas: Buzzfeed