Üks vanusegrupp meie ühiskonnast on seksuaalteemade käsitlusest välja jäänud. Vanuses 60+ nauditakse seksi samamoodi nagu vanuses 30+. Kohati regulaarsemaltki, kuna laste, karjääri ja majalaenu maksmise mured ei koorma ning elutempo on rahulikum.

Uuringute järgi on üle 54 protsendi 65–80-aastastest meestest ja naistest seksuaalselt aktiivsed. Armuvilju nauditakse kord nädalas või tihedamini. New York Times avaldas artikli, milles tõstatati mure eakate hulgas levivate suguhaiguste kasvava tendentsi pärast. Nimelt ei harrasta kogenud nautlejad turvalist seksi. Kui see murekoht kõrvale jätta, on äärmiselt tore, et libiido ei jäta meid 50. sünnipäeval maha. COVID-19 pandeemia ajal on lahutuste arv kasvanud ning kallimaga nelja seina vahel ninapidi koos olemine pühib suhtest kogu uudsuse ja särtsu minema. Seksiisu kaob laste õpetamise, videokoosolekute, koristamise ja söögitegemise virvarri ära. Eakamad paarid on 24/7 koosolemisega harjunud ja see ei pärsi nende libiidot. Suguelu ei ole saanud järsku hoopi ja õitseb edasi.

Seiklusjanu ja armukesed

New York Times avaldas artikli „More Sex for Today’s Seniors”, milles tõstatati huvitav fakt, et 70+ vanuses abielupaarides elavad aktiivset suguelu 68 protsenti meestest ja 56 protsenti naistest. Võiks arvata, et selles vanusegrupis on need numbrid võrdsed, aga võta näpust. Meeste uudsusearmastus ei jäta neid ka kõrgemas eas maha ja nauditakse armuvilju teiste naistega. Naiste libiido on pärast 30. eluaastat madalam kui meestel. Mehel, kellel erektsioonihäireid ei ole, tuleb pahatihti kõrvalt asenduspartnerit otsida. Inimlikud vajadused ei jäta meid vananedes maha ja paarisuhtes seksi elus hoidmisest ei saa me kunagi loobuda. Petmise oht ei kao seksipõuas vaevlevate paaride elust ära.

Seeniorid ostavad sekslelusid agaramalt kui kunagi varem

Lisaks suguhaiguste levikule on seksikad seeniorid tekitanud veel ühe trendi. Nimelt soetavad Huffington Posti andmetel üle 50-aastased naised rekordkogustes vibraatoreid, dildosid ja kliitori stimuleerijaid. Sekslelud pühivad vallaliste jaoks minema mure, kust leida partner. Samaealistel meestel on pahatihti probleeme erektsiooniga. Seksleludega saab naine oma õnnehormoone edasi turgutada. Naise keha muutub aastatega. Vagiina võib muutuda lühemaks ja kitsamaks. Erutudes ei tooda naise keha „libestit” ja naudinguks on vaja öökapilt libestipurgike haarata. Elukogenud daamidele sobivad väiksemad sekslelud ja pigem sileda pinnaga kui struktuursed suristajad. Lõppude lõpuks on seks ja orgasmid meie tervisele väga kasulikud.

Seksuaalsed mured, mis aastatega ligi hiilivad

Tilkuv põis ja nõrgad orgasmid

Kuni 25 protsenti naistest vaevlevad põiepidamatuse käes. Põiemure põhjuseid on erinevaid ja need kimbutavad sagedamini naisi alates 30. eluaastast. Selleks, et naise aluspesu ei lõhnaks kõrgemas eas ebameeldivalt, on olemas väga tõhus lahendus, nimelt tupekuulid, mis tugevdavad vaagnapõhjalihaseid. Tänuväärt kõrvalnähuna kogeb treenitud vaagnapõhjalihastega naine orgasme palju tugevamalt. Et orgasmid oleksid intensiivsed ja põis ei tilguks, on oluline teha vaagnapõhjalihaste harjutusi tupekuulidega. Alustamiseks ei ole õiget vanusevahemikku. Ka 85-aastane naine saab oma vaagnapõhjalihaseid treenida.

Tupekuul võimendab tundlikkust vahekorra ajal ja lisaks sellele:

  • aitab vähendada PMSi vaevusi ja menstruaalkrampe;
  • toetab põit, emakat ja pärasoolt;
  • parandab uriinipidavust;
  • leevendab menopausi sümptomeid, tasakaalustab östrogeeni taset;
  • aitab taastuda sünnitusest;
  • aitab saada üle seksuaalsetest traumadest.


Seks pärast menopausi

Naise östrogeenitase langeb menopausi tagajärjel. Ühest küljest ei blokeeri laste kantseldamise mure enam libiidot ja aega oma mehe jaoks on piisavalt. Naise enesekindlus ja rahulolu oma kehaga on selles eas tipus. Kompleksid ja ebakindlus on jäänud seljataha ning see on seksuaalselt äärmiselt vabastav tunne. Teisest küljest on loodus jätnud oma jälje ja naise loomuliku libiido tase on madal. Mehed on reeglina keskeast edasi suuremad seksihuvilised kui naised. Naise libiido vajab hormoonide turgutust ja kindlasti libestit, kuna vagiinat kimbutab kuivusemure, mis võib kogu seksuaalse naudingu ära rikkuda.

Erektsioon – kus sa oled, kui sind vaja on?

Meestel on kahte liiki muresid: kas läheb kirelt liiga heaks või erektsioon vajub ära. Hinnangulistelt 40–70 protsenti meestest on hädas erektsioonihäiretega. Elu näinud mehed on agarad erootikapoe kliendid. Musta Pantri perenaine Inna kiidab Eesti meeste pealehakkamist: „Nii tore on saada kõne eakamalt kliendilt, kes tahab oma voodielu vürtsitada ja oma südamedaamile rõõmu pakkuda!” Kuna erektsiooni tekkimine ja selle hoidmine on meeste jaoks sage mure, siis on 50+ vanuses meeste seas populaarsed looduslikud erektsioonikapslid, milles sisalduvad aminohapped toetavad peenise veresoonte laienemist ja seeläbi erektsiooni teket.

Strap-on’e peetakse fetiš- ehk vimkaga seksi toodeteks. Tegelikult on seest õõnsad strap-on’id erektsiooniga kimpus olevate meeste jaoks hea lahendus oma kallimale siiski naudinguid pakkuda. Strap-on’id on 50+ vanuses klientide seas väga populaarsed, kuna mehel ei pea toote kasutamiseks erektsiooni olema.

Seksi peab harrastama turvaliselt ka kõrgemas eas

Eakate haigestumise trend klamüüdiasse ja süüfilisse on võrreldav 20–24-aastaste vanusegrupiga. Ainult 6 protsenti USA eakatest vanuses 60+ kasutavad seksimisel kondoomi. Pärast seda, kui rasestumise hirm on looduse poolt lahendatud, ei tohi hooletuks muutuda ja uute partneritega tuleb endiselt kondoom kasutusele võtta.

Avatud suhtlemine, libiido ja kireleegi elus hoidmine, seksimiseks aja võtmine – need on teemad, mis ei kao aastate kuhjudes kusagile. Seksuaalsed väljakutsed muutuvad rohkem füüsiliseks ja vajavad teadlikkust, et neist üle saada. Küll aga on meis rohkem kogemust ja enesekindlust, et kallimale öelda, mis meile meeldib. Vahelduse vajadus ei kao kusagile ja sekslelud toovad särtsu magamistuppa ka pensioniikka jõudes.

Leia endale ja oma kallimale vallatuid üllatusi erootikapoe Must Panter e-poest!

Saadame tooted diskreetselt pakituna ilma viideteta sisule või allikale.

Vallatuid naudinguid!
Must Panter

Jaga
Kommentaarid