Pane iganädalane toiduraha eraldi ümbrikku ja pea sellest kinni

Tõenäoliselt on see üks parimaid nippe, kuidas toiduraha pealt kokku hoida. Kui sa jätad poodi minnes oma pangakaardi koju ja võtad kaasa ainult selle summa, millega sa oled arvestanud, ei kuluta sa rohkem asjade peale, mida sul vaja pole ja nii jäävad hetkeemotsioonid täitmata. Kui sul on toidu jaoks eelarve olemas, siis tead täpselt, palju sa kulutada võid.

Jälgi, et eelarve oleks suurem summast, mida sa kavatsed toidu peale kulutada

See tundub küll kummaline, aga toimib. Kui sa sead endale liiga ranged piirangud, on sul raske neist kinni pidada. Kui sa jätad endale erinevateks valikuteks natuke ruumi, siis oled sa mõistlikum ja pingutad rohkem. Ning kulutad vähem.

Käi rohkem turul

Sageli on turul müüdav kaup poe omast odavam ja sealt saab parimat hooajalist kaupa ning võidad kvaliteedis.

Koosta ostunimekiri

Selleks, et osta ainult seda, mida sul vaja läheb ja mitte midagi unustada, koosta alati ostunimekiri enne poodi minekut. Nii ei osta ka sa neid asju, mis isu tekitavad või lihtsalt midagi, mis kapipõhja vedelema jääb ja mida sul tegelikult vaja ei lähe. Ostunimekirja tehes säästad sa raha ja raiskad vähem toitu.

Koosta nädalamenüü

Ostunimekirja koostamiseks on sul vaja teha menüü. Nii tead sa täpselt, mida sa vajad oma toitude valmistamiseks, sa ei unusta midagi ja sa ei hakka ostma valmistoite.

Kasuta allahindlusi ära

Mõnikord on päris kasulik allahindluste ajal osta hulgi. Ka nii on võimalik raha kokku hoida.

Allikas: Kodused Lood