1. Pese nägu

Väljahingatava õhu soojus ja niiskus koguneb maski alla ja soodustab rasu produktsiooni ning bakterite paljunemist. Kindlasti pese nägu hommikul ja õhtul tundlikule nahale sobiva seebivaba näopuhastusgeeli või vahuga. Rasuse või probleemse naha korral eelista 2% salitsüülhappega pesugeeli.

2. Niisuta nahka

Efektiivsed niisutajad sisaldavad hüaluroonhapet, keramiide ja dimetikooni. Kreemita nahka kohe peale pesemist ja vähemalt 30 min enne maski kandmise algust.

Toote valikul arvesta nahatüübiga:

  • rasusele, probleemsele nahale, palavuse ja higistamise korral kasuta geeli
  • normaalsele või kombineeritud nahale kasuta ihupiima
  • kuivale nahale kasuta kreemi


3. Väldi meikimist maski kandmise ajal

Soovitav oleks piirduda silmade ja kulmude meikimisega ja maskiga kaetud nahk jätta meikimata või äärmisel vajadusel kasutada mitte-komedogeenset jumestusemulsiooni. Ära unusta meigipintsleid ja -švamme regulaarselt pesta antimikroobse vahendiga, et vältida akne ägenemist ja perioraalset dermatiiti.

4. Kaitse huuli

Kanna vaseliinipõhist salvi ainult huulepunale kohe peale näo pesemist, enne maski kandmist ja enne magamaminekut.

5. Ära kasuta aktiivainetega hooldusvahendeid

Samuti võiksid loobuda keemilisest koorimisest, terakestega mehaanilistest koorijatest ja retinoididest. Aktiivainetega kosmeetilised vahendid, nt puuviljahappeid sisaldavad tooted, võivad hapras seisus nahka liigselt koormata. Kui nahaarsti poolt on retinoide sisaldav ravim akne raviks ordineeritud, siis peaks seda kasutama ainult öösiti.

6. Pese maski iga päev

Maski sisse kogunev higi, rasu, kosmeetikavahendid ja muu mustus on väga hea keskkond bakterite jaoks. Vaheta maski iga 2-3 tunni tagant ja pesemiseks kasuta hüpoallergeenset pesuvahendit.

Jaga
Kommentaarid