Millised toidud kahjustavad südame tervist?

Suhkur, sool ja rasv

Aja jooksul suurendab liigne suhkru, soola, küllastunud rasvainete ning rafineeritud süsivesikute tarbimine südameinfarkti või ajuinsuldi riski.

Punane liha

Punase liha liigne tarbimine tõstab südamehaiguste ja diabeedi riski. Kuna punane liha sisaldab liiga palju küllastunud rasvhappeid, võib see tõsta kolesteroolitaset veres.

Magusad joogid

Väike pudel limonaadi sisaldab liiga palju suhkrut. Liigne magusate jookide tarbimine tekitab ülekaalu, samuti diabeedi riski, kõrgvererõhutõbe ja südamehaiguseid.

Magusad saiakesed ja koogid

Küpsised, koogid ja saiakesed sisaldavad liiga palju suhkrut, mis omakorda tekitab ülekaalu. Lisaks sellele mõjutavad nad vererasva taset, mis võib põhjustada südamehaiguseid. Valge jahu, millest saiakesed on küpsetatud, tõstab veresuhkru taset.

Vorstitooted

Vorstitooted, sardellid ja viinerid ei ole südame sõbrad. Nad sisaldavad suures koguses soola ja küllastunud rasvhappeid.

Riis, sai ja makaronid

Riis, sai ja nisujahust makaronid ei sisalda kiudaineid, vitamiine ega mineraale. Liigne rafineeritud teraviljade tarbimine soodustab rasva ladestumist kõhuümbruse piirkonda, mis uuringute järgi soodustab omakorda südamehaiguste riski teket.

Alkohol

Liigne alkoholi tarbimine on tervisele kahjulik, tõstes vererõhku, südamehaiguste riski ning ülekaalu.

Või

Või sisaldab rohkesti küllastunud rasvhappeid, mis võib tõsta halva kolesterooli taset organismis ja soodustada südamehaiguste teket.

Allikas: Kodused Lood

Jaga
Kommentaarid