1. Anna aega

Selleks, et murtud süda paraneks, läheb palju aega. Kui soovite mõlemad oma suhte kallal siiski tööd teha, on vaja kannatlik olla. Kindlasti tuleb teil sel teel ette palju viha, kurbust, uskumatust ja ebakindluseid. Astuge üks samm korraga ja rääkige nii läbipaistvalt ja ausalt kui vähegi võimalik.

2. Ära meenuta seda sündmust

Kui kumbki teist pettis, siis pole vaja kogu aeg seda intsidenti meelde tuletada ja nina alla hõõruda. See tirib haavad lahti ja jäätegi ühe koha peale pidama, kuigi vaja on ju edasi liikuda. Kui soovid suhet parandada, siis pead selle juhtumiga rahu tegema. Õppige oma vigadest ja jätkake.

3. Tee seda, mida lubad

Kui sina petsid oma kaaslast, on see väga tähtis: ära valeta! Ütle seda, mida mõtled ja kui oled midagi lubanud, siis vaata, et need lubadused täidetud saaksid. Ära anna rohkem põhjuseid, miks sind ei peaks usaldama. Ole konkreetne, usaldusväärne ja aus!

4. Leidke teineteist

Proovige teha asju, mis teile enne seda intsidenti, kus usaldus kadus, teha meeldis. Alustuseks istuge maha ja tuletage meelde, millised on teie ühised hobid või millised varasemad ettevõtmised teile hästi meelde jäänud on. Planeerige ja võtke teineteisele aega. Minge kohtadesse, mis toovad meelde vanad tunded ja armumisaja. Nii võite teineteist taas leida.

5. Palu vabandust

Näita, et sul on kahju ja ole siiras. Läheb pikalt aega, enne kui usaldus jälle tekib, aga tee kõik, mis võimalik, et partner näeks, kui kahju sul on.

6. Andesta

Kui sind peteti ja oled otsustanud suhte nimel pingutada ja koos edasi minna, pead sel reetmisel minna laskma. Kui oled petja ja tunned end süüdi, on ka sinul oluline mingil hetkel endale andestada.

Allikas: Lifehack