1. Pesukorv

Pesukorv vannitoas on ju suurepäraselt mugav — saad duši alla minnes kohe mustad riided pesukorvi panna ja kui aeg pesu pesta, on hea korv lähedalt kohe võtta. Küll on aga vannitoas väga niiske ja see võib tekitada pesukorvis hallitust ja ka bakterite paljunemist, millest ei saa ka siis lahti, kui pesed pesu kõrgel temperatuuril.

2. Kassi liivakast

Kui su kassi liivakast paikneb vannitoas, imeb kassiliiv kõik niiskuse endasse ja ei tööta enam nii nagu peaks. Lisaks tekib ebameeldiv lõhn. Kassiliiva peaks hoiustama kuivas kohas, kus on tagatud õhuringlus.

3. Rätikud ja hommikumantlid

Kuhu siis veel rätik ja hommikumantel panna, kui mitte vannituppa? Väga vale lüke, sest sealse niiskuse tõttu hakkavad rätikusse ja muudesse riidekiududesse kogunema bakterid. Oluline on märg rätik laiali laotatult kuivama panna, ja mitte nagisse, sest seal läheb ta lihtsalt kopitama.

4. Taimed

Potililled ja -taimed on hea viis, kuidas interjööri elavdada. Küll aga vajavad nad valgust ja teadupärast vannitoas seda palju ei leidu. Teiseks vajavad nad õhku, seega peaks vannitoas kindlasti olema ventilatsioon, et taimed seennakkuseid ei saaks.

5. Tampoonid ja sidemed

Need imavad ju niiskust ja neis võib väga kergesti hallitus ja erinevate bakterite vohamine tekkida. Hügieenitarbeid võiks hoiustada kuivas kohas. See käib ka vatipatjade kohta.

6. Rasestumisvastased pillid

Kui ei taha ootamatult rasedustestil kaht triipu näha, ära hoiusta beebipille ega ühtki teist ravimit vannitoas. Sealne niiskus võib nende keemilist koostist muuta nii, et need ei toimigi!

7. Küünelakk

Ruumis, kus temperatuur kogu aeg vahetub, läheb küünelakk kiiresti vanaks.

8. Elektrividinad

Kus mujal siis fööni või juuksesirgendajat hoiustada? Küll aga vähendab pidev niiskus sääraste masinate eluiga. Ei tasu ka ära unustada, et vesi ja elekter ei käi omavahel kokku.

Allikas: BrightSide