Mõned toiduained tuleb kohe kõrvale jätta ja unustada, teisi võib tarbida ainult mõõdukalt.

Soovides liigsetest kilogrammidest vabaneda, hakkame me sageli sööma rohkem rohelist salatit ja tooreid köögivilju, tegelikult on aga keedetud ja hautatud aedviljad isegi kasulikumad, sest nad sisaldavad rohkem kiudaineid, mis soodustavad seedimist.

Vürtsid aitavad samuti kaalu langetada ja tänu nendele lisad sa toidu sisse vähem soola. Mõned vürtsid toimivad isegi rasvapõletajana. Kaunviljad, täisteraviljad, puuviljad ja aedviljad peavad olema tähtsal kohal sinu igapäevases menüüs, kui sa tahad vööümbermõõtu vähendada. Need sisaldavad rohkelt kiudaineid, mis soodustavad seedimist.

Vältida tuleb soola, valget suhkrut ja piimatooteid

Sool tekitab söögiisu ja soodustab veepeetust, mis tekitab alakehas turset. Selleks, et kõhtu saledaks saada, väldi valmistoite, rohke soolaga valmistatud kastmeid, vorstitooteid ja juustu. Ehkki piimatooted on tavaliselt meie toidulaual, siis praegusel juhul tuleks neid tarbida väga mõõdukalt. Nimelt sisaldavad piimatooteid laktoosi, mis võib ajada kõhu punni.

Valget suhkrut ei tohiks sa üldse süüa, kui tahad kõhurasvast lahti saada. Valge suhkur ei sisalda mitte ühtegi toitainet ja muutub ruttu rasvaks, millest on raske vabaneda.

Samuti aitab salenemisele kaasa hommikul tühja kõhu peale sidrunivee joomine, mis paneb seedesüsteemi tööle.

Ka on tähtis, et sa mõtled, enne kui midagi suhu pistad. Söö teadlikult, mälu korralikult, tee söömise ajal pause ja istu rahulikult. Ära vaata samal ajal telefoni või televiisorit.

Enne dieedi alustamist või toitumisharjumuste muutmist on hea konsulteerida toitumisnõustajaga.

Lisaks sellele ei tasu unustada, et palju tähtsam kaalul olevatest numbritest on see, et sa ise ennast hästi tunned!

Allikas: Kodused Lood

Jaga
Kommentaarid