Maikuus toimunud arutelul kõneles Tillery parasjagu Alzheimeri tõve assotsiatsiooni rahastamisega seonduvatel teemadel, kui märkas, et midagi on valesti.
"Kõik toimis hästi, kuid vaid sekundi murdosa jooksul muutus mu maailm," ütles Tillery ajakirjale Lincoln Journal Star.

Nimelt tundis naine keset koosolekut, kuidas tema vasak näopool justkui lõdvaks muutus, edasi muutus tuimaks juba ka tema vasak käsi ning õige pea takerdus ka kõnevõime.

Keegi teine koosolekul osalejatest ei märganud midagi, kuid naine ise sai koheselt aru, et ilmselt on tegu insuldiga ning reageeris kiiresti. Õige pea muutus ka diktsioon ning Tillery kukkus maha. Õnneks haaras ta telefoni õigel ajal ning jõudis veel abi kutsuda.

"Teadsin, et mul on tegutsemiseks väga piiratud aeg, kuid tänu sellele olid mul ka kõige paremad võimalused taastumiseks," ütles Tillery ja lisas: "Õnneks oli mul telefon olemas."

Tillery jõudis haiglasse umbes 25 minutiga. Ta veetis mitu päeva intensiivravis ja veel 11 päeva taastusravis.

Ehkki naine kaotas insuldi tõttu ajutiselt kontrolli oma vasaku külje üle, suutis ta kaks ja pool nädalat hiljem juba heategevusballil osaleda.

Tilleryt ravinud arst Dr Quinn Willet sõnas, et naise taastumine oli võimalik, kuna ta märkas toimuvat kiiresti ja otsis abi, sest insuldi tunnuste ilmnemisel on tähtis väga kiiresti reageerida.

allikas: insider.com