1. Piirid paika

Selleks, et vältida hilisemaid stseene ja liigseid vaidlusi, on hea kohe paika panna, milliseid teemasid on parem vältida selleks, et alustada suhet normaalsetel alustel. Kindlasti ei tähenda see seda, et tuleks leppida teise poolt peale surutud nõudmistega, mis sulle ei sobi - õppida tuleb kompromisse tegema ja teineteise soove austama, pannes paika seisukoha sellistes tähtsates küsimustes nagu suhted sõpradega ja teisest soost töökaaslastega, reisid ja väljas käimised, mida kindlasti mitte teha ja öelda tülide käigus jne.

2. Raha

Rahaprobleem on üks peamistest tülitsemise põhjustest. Selle pärast on vaja hästi tunda oma tulevase elukaaslase finantsolukorda enne kokku kolimist. Elukaaslane, kes ei oska oma rahaga ümber käia, kes on kaelani võlgades, kes raiskab liiga palju raha ja ei oska säästa tuleviku jaoks, ei aita sul saavutada rahaliselt kindlat ja turvalist elu.


3. Usk

Usk on üks peamistest alustest, mis määrab meie käitumise ja hoiaku ühiskonnas ning mõjutab meie eluvaadet. Selleks, et kaks inimest saaksid koos elada rahulikult, peavad nad oma usku jagama või vähemalt austama ja mõistma teise inimese usku. Kriitiliselt häälestatud inimesega kooselust ei tule midagi hea, sest ta naeruvääristab kõike seda, mis on sinu jaoks püha. Selle pärast tuleb esitada juba enne kokku kolimist tema arvamust seoses religiooniga ja samuti millises vaimus tahaks ta kasvatada oma lapsi.

4. Suhe ämma ja äiaga

Erinevalt sellest, mida kiputakse arvama, on suhe elukaaslase vanemate ja perega sageli vaidluste põhjustajaks. Kui ühel elukaaslastest on väga tihe suhe oma perega ja ta tahab veeta suurema osa oma ajast oma vanematega, küsib alati nende nõu ja kui teine elukaaslane samal ajal eelistab hoida vahemaad selleks, et olla iseseisvam - siis võib see pikapeale hakata suhetele halvalt mõjuma. Selle pärast tuleb kohe teemaks võtta enda ootused ja vajadused selles küsimuses. See väldib edaspidiseid arusaamatusi ja lahkhelisid. Kõige olulisem on soov teineteist mõista ja austada.

5. Lapsed

Lapsed on armastuse viljad ja nende sünd on uueks alguseks lastevanematele. Ent mitte kõik inimesed ei ole valmis laste saamiseks ja nende kasvatamiseks. Enne järgmise sammu astumist tuleks kindlasti rääkida oma tulevase elukaaslasega sellest, kas ta tahab lapsi saada, kui palju ja millise vahega. Samuti laste kasvatamine, adopteerimine jne. Isegi, kui sulle võib tunduda, et liiga vara on sellest rääkida, siis ei taha sa kindlasti aastaid hiljem aru saada, et sa ei suuda sellise inimese kõrval elada, kelle jaoks laste füüsiline karistamine on normaalne, samal ajal, kui sinu jaoks on tegemist kuritarvitamisega. Või et su elukaaslane ei tahagi lapsi saada, samal ajal, kui sina ilma lasteta elada ei suuda.

allikas: Kodused lood