Origamipäev

Kõikvõimas internet on täis erineva raskusastmega voltimisõpetusi. Piltide pere valis paar ägedamat välja ja kukkus voltima. Algus oli paljutõotav, aga pärast kolmandat minutit selgus, et enamus tegelasi pean siiski isa ainuisikuliselt voltima.

Kui laps muretseb, et tal alguses vussi läheb, tasub teda ikka julgustada. “Kui tahad lapsega koos origamitada, siis proovi ise mõned tegelased läbi. Vali neist välja kõige lihtsam ja alusta sellest. Võtsin küll alustuseks 20 kõige lihtsamat laste origamit, kuid nii mõnegi pidin ka ise pusima. Lapsel võtab kohe alguses isu ära, kui asjal jumet pole. Kui üks kenasti välja tuleb, siis tuleb ka tuhin sisse,” soovitab ta mitte alla anda, kui kohe ei õnnestu.

Paberist tegelased

Tore on lastega igasuguseid vahvaid tegelasi joonistada, värvida ja välja lõigata.

Pilt räägib, et kui tema tütardega kord meisterdas, kadus ajataju täielikult ning nad oleksid ehk hommikunigi meisterdanud, kui ema poleks magama ajanud.

“Tegelastega mängitakse igal võimalikul hetkel. Selle asemel, et lastele Hiinast toodetud odavaid plastikjunne iga nädal osta, tasub hoopis koos paberist igast fantaasia tegelasi meisterda ja efekt on kolm korda parem. Säästad loodust ja võidad kvaliteetaega. Lisaks õpib laps enda valmistatud asjadega mängides neid hoidma,” soovitab ta proovida.

Pilt sõnab, et talle meeldib, kui ta lastel on arendavad mänguasjad. Kord prooviti perega GALT fooliumikaarte teha, mis lummasid tütred tundideks.