Ebavajalike asjade koju toomine

Et kodu korras hoidmise lihtsamaks muuta, ei tohiks seal liigseid esemeid olla. Sorteeri ära asjad, mis välja viskamist vajavad ning mis mitte. Näiteks mõttetud suveniirid, sümboolsed kingid, flaierid ja tšekid jäta pigem koju toomata.

Ainult põrandatel tolmuimeja kasutamine

Võta ka radiaatorite, diivanite, madratsite ja riiulite puhastamisel appi tolmuimeja enne märja lapiga puhastamist.

Seebiplekkide hilisem eemaldamine

Tekita endale tualettruumi pindade puhastamise harjumus kohe kui seal tegutsemise lõpetanud oled. See harjumus ei võta palju aega ning hoiab su tualeti alati puhtana.

Kuivade riiete pesurestile jätmine

Kõik teavad, et pesu ei tohi pesumasinas liiga kaua hoida, muidu hakkavad rõivad haisema. Sama reeglit peaks arvestama ka kuivavate riiete puhul. Me mõtleme küll, et nendega ei juhtu natuke seistes mitte midagi, kuid tegelikult võivad nad muutuda tolmuseks või saada kaetud
lemmiklooma karvadest.

Riiete organiseerimine

Riideid ei ole tark üksteise otsa kuhjata, sest need püsivad korras vaid mõned päevad. Pigem pane oma riided kokku voldituna horisontaalselt virna. See mitte ainult ei hoia ruumi kokku, vaid muudab ka su elu natuke lihtsamaks.

Suvaliste esemete laua peal hoidmine

Vahel kuhjuvad asjad tahes-tahtmata laua peale. Me mõtleme küll, et siis on kõik käepärast, kuid lõpptulemusena on laud lihtsalt pahna täis.

Pärast toidutegemist nõude pesemata jätmine

Et pärast kokkamist ei vaataks sulle vastu hirmuäratav nõudehunnik, tekita endale harjumus nõud kohe kraanikaussi pesuvette likku panna. Nii saad toidu valmistamise ajal nõusid kohe pesta kui vaba hetk tekib.

Enne voodisse minekut asjade lohakile jätmine

Komme oma kodu sassi jätta enne lahkumist või magamist võtab ära kogu hubasuse tunde puhtast kodust. Et saaksid oma raske koristustöö vilju nautida, tee alati enne minekut väike 10 minutiline kodukorrastus. On lihtne viie sammuga plaan: puhasta laud, pese nõud, pane asjad oma kohale tagasi, pane valmis järgmise päeva riided ja viska prügi minema.

Vajalike ja ebavajalike asjade samas kohas hoidmine

Veel võib stressi põhjustada see, kui hoiad palju kasutatavaid asju samas kohas nendega, mida sa ei kasuta. Tee enda elu lihtsamaks ning sorteeri asjad ka selle järgi ära, palju sa neid kasutad.

Allikas: Brightside