Sulfaat

Esialgu ei pruugi sellele isegi mõelda, et tegu on ohtliku koostisosaga, sest tänu sulfaadile läheb šampoon ilusti vahtu ning mida vahusem on pea, seda puhtamaks saavad ka ju juuksed? Tegelikult päris nii ei ole. Loputamisega lähevad kraanikausist alla peale vee ka looduslikud õlid, mis niisutavad sinu peanahka. Looduslike õlide vähenemine tekitab aga kuivuse, kestenduse ja peanaha ärrituse. Sulfaat võib põhjustada ka neerukahjustusi ja hormoonide häireid.

Parabeen

Parabeen toimib kui säilitusaine. Ent see kahjulik koostisosa võib põhjustada nahaärritust ja neurotoksilisust ning samuti võib see ka mõjutada hormoonide tasakaalu.

Alkohol

Ehkki alkohol võib vahel kasulik olla näiteks viinasokkide tegemisel ei tohiks seda igal pool siiski kasutada. Alkohol kuivatab peanahka, muutes ka juuksed rabedaks.

Formaldehüüd

Formaldehüüd põhjustab teadaolevalt DNA kahjustusi ja vähki. See on kõige ohtlikum sissehingamisel ja vedelal kujul võib see imenduda ka läbi peanaha. Formaldehüüd võib põhjustada allergilisi reaktsioone, sealhulgas nahaärritusi ja astmat.

Euroopa Liidus on formaldehüüdi suhtes õnneks kehtestatud piirangud, mis tähendab, et seda ei kasutata nii laialdaselt kui mõnda muud eelmainitud kemikaali.

allikas: independent