Hommikune sooja vee joomine soodustab täiskõhutunde teket

Ekspertide sõnul aitab sooja vee joomine tühja kõhu peale tekitada hommikul täiskõhutunnet. Kuidas see võimalik on? Sooja vee joomine laiendab kõhupiirkonna veresooni ja saadab seega ajule signaali, nagu oleks kõht täis.

Sooja vee joomine aktiveerib kehatemperatuuri hoidmise mehhanismid

Sooja vee joomine tõstab kehatemperatuuri ning paneb seega keha rohkem energiat kulutama, et kehatemperatuuri taas normaalseks saada (37°). See lisaenergia aitab kaasa ainevahetuse kiiremaks muutmisele. Sooja vee joomine hommikul aitab aktiveerida termolüüsi, tegemist on protsessiga, mis vajab energiat aktiveerimiseks.

Sooja vee joomine aktiveerib lipolüüsi

Juhul, kui inimesel pole piisavalt vedelikku kehas, ei suuda keha korralikult metaboliseerida rasva ja süsivesikuid. Rasvade ainevahetust nimetatakse aga lipolüüsiks. Sellepärast on vesi nii tähtis selleks, et vabaneda vistseraalsest rasvast, sest piisava vee joomine aitab põletada toiduainete ja jookide rasva ning samuti juba kehas olevat rasvamassi.

Sooja vee joomine peale hommikusööki muudab rasvade lagundamist kergemaks

Sooja vee joomine peale einet (näiteks peale hommikusööki) aitab kaasa rasvade kiiremale lagundamisele ning nende muutmisele organismi poolt kergemini omastavateks ühenditeks.

Allikas: Kodused Lood

Jaga
Kommentaarid