Artriit

Artriit on alalõualiigese haigus, mille üheks sümptomiks on huulde hammustamine. Sõltuvalt artriidi tüübist võib sinu lõualuu kuju muutuda ning samuti võib tekkida ka suuavanemisel probleeme.

Kui märkad lisaks huulde hammustamisele veel hetkeks lõualuu „lukustamist”, lõualuu liigutamisel valu, hamba- või peavalu, võib sul olla lõualuu artriit.

Hammaste krigistamine

Hammaste krigistamist võib põhjustada mitmed probleemid, ent tavaliselt on see seotud stressiga.

Kui märkad, et hammustad tavapärasest rohkem huulde, tihti on ka peavalud ja valu näopiirkonnas, võib põhjuseks olla hammaste krigistamine. Hammaste krigistamine omakorda võib olla märk oimuluu-alalõua liigese haigusest.

Vale hambumus/valesti joondatud lõualuu

Huulde hammustamine võib olla ka märk sellest, et lõualuu pole õigesti joondatud. See juhtub siis, kui sinu ülemine ja alumine lõualuu ei ole ühesuurused või kui sul on erineva kujuga hambad.

Tavaliselt ei ole see väga suur probleem, aga kui see hakkab valu tekitama või raskendab hammustamist ja närimist, on vaja kiiremas korras ravi saada.

Ärevus või depressioon

Psühholoogilised seisundid võivad põhjustada ka huulde hammustamist. Autismi põdevad inimesed võivad sageli teostada niinimetatud enesevigastavat käitumist, näiteks hammustada oma huuli.

Allikas: The Sun

Jaga
Kommentaarid