Sa eeldad, et nad näevad maailmapilti samamoodi nagu sina

Te olete siiski kaks erinevat inimest ja teil mõlemal on omad maailmavaated, mis on tekkinud kasvatuse ja kogemuste põhjal. Suruda kellelegi enda maailmavaateid peale ei ole okei.

Sa arvad, et tema eksib ja sul on õigus

Kui tahad vaielda, peab sa olema tõeliselt avatud partneri mõtete kuulamiseks. Ära lähtu "vale versus õige" suhtumisest. Tunded ei ole valed ega õiged, need on miski, mida inimene tunneb.

Sa arvad, et võidad vaidluse, kui oled valjem

Kui pead vaidluse võitmiseks valjemini rääkima, pead valima parema argumendi.

Eeldad, et kõige targem inimene võidab alati vaidluse

Erimeelsused nõuavad kuulamist, teise osapoole mõistmist ja seejärel lahenduse leidmist. Vaidlus on ju lahkarvamus, mis on muutunud jõulisemaks, hõlmates teise inimese kritiseerimist. Seega igal juhul pole vaidluses midagi tarka.

Oled otsustanud "võita"

Milleks? Kas see näitab, et oled tegija, kui su partner tunneb end päriselt halvasti selle vaidluse tõttu?

Sa kordad end agressiivselt

Arvad, et tülid saavad lahendatud, kui kordad enda mõtet kallimale nii, et sülge pritsib igale poole? Parem soovitus: väljenda enda tundeid rahulikult, nii suudab ja tahab sinu partner sind kuulata ja mõista.

Sa arvad, et piisab ühest korrast millegi ütlemisest

Kui sa vaidled enda partneriga, on ta tõenäoliselt kaitsepositsioonis ning ei kipu sind väga kergelt kuulama. Seega katsu öelda rahulikult ning vajadusel rohkem kui ühe korra, kuidas sa end tunned, ja seleta omapoolne seisukoht ära.

Sa arvad, et kõigele on alati lahendus

Kompromiss on võti. Nii on ka aktsepteerimine, et on asju, milles te ei pruugi kunagi üksmeelel olla. Tuleb sellega leppida ja leida viis, kuidas suhtes edasi liikuda.

Sa oled kindel, et heas suhtes ei vaielda kunagi

Heas suhtes peaks olema erimeelsusi. Kui kunagi pole lahkarvamusi, siis kas keegi teist matab oma tõelised tunded või olete teineteise kloonid.

Allikas: Metro