Lähtu põhimõttest: mida vähem asju, seda parem

Mida rohkem on väikesel pinnal asju, seda kitsam ja pimedam ruum tundub. Ülemöbleeritud elamine näeb segamini välja isegi vahetult pärast koristamist. Mida minimalistlikumalt tuba sisustada, seda parem tulemus saab.

Soeta mööblit perspektiivitundega

Tudengikodusse mööbli soetamist ei pea pelgama, küll aga tuleb seda valida hoopis teise pilguga kui oma kodus pikaajalist investeeringut tehes. Mööbel võiks olla ennekõike kerge ja universaalne, et selle saaks vajadusel järgmisel aastal uude kohta edasi kolida.

Eelista kokkupandavaid ja mitme funktsiooniga esemeid

Kuna tudengikodus reeglina ruumi napib, siis tasub eelistada kokkupandavaid ja mitme funktsiooniga mööbliesemeid. Näiteks lahtikäiv diivan on praktiline, eriti hea, kui selle all on mahukas panipaik. Ruutriiuleid saab kasutada samaaegselt teleri alusena ja sahtlitega panipaigana. Kummutitest võiks eelistada neid, mis pole massiivsed, vaid kerge puitraami ja punutud või tekstiilist korvidega, sest neid on lihtne kolida. Kui ruumi on väga kitsalt käes, võiks valida taburetid, mida saab virnastada või klapptoolid, mida on mugav kokku tõsta. Õppimisekski võib valida kokku klapitava laua ja tooli, samuti on praktilised ratastel lauad, mida saab kasutada vastavalt vajadusele kas „köögis“ või „toas“ isegi kui need on ühes ruumis ja kümnel ruutmeetril. Esikus võiks kasutada jalatsikasti, mis täidab samal ajal istepingi funktsiooni ja stangel võiks hoida vaid igapäevaseid hooajalisi riideid.

Pane lahtised esemed peitu

Võimalusel võiks tudengikorterisse võtta kaasa võimalikult vähe riideid, argiesemeid ja nipsasju, eriti kui neid pole võimalik peita suurde kappi või kummutisahtlitesse. Kui väikeses ruumis on asjad lahtistel riiulitel, nagides, kapipealsetel, siis tekib koheselt mulje, nagu oleks ruum koristamata.

Investeeri tekstiilidesse

Võõras kohas on kõige suuremaks väljakutseks kodutunde ja hubasuse loomine. Selleks tasub investeerida tekstiilidesse, aga eelkõige sellistesse, mis on universaalsed ja mida saab järgmisesse kohta kaasa võtta. Eritellimusel ruloo või roomakardina asemel võiks valida päevaseks ajaks õhulised ja valgust läbilaskvad tüllkardinad ning ööseks paksud pimendavad külgkardinad, mis soodustavad korralikku väljapuhkamist. Üürikodus aitavad kodutunnet luua ka pehmed vaibad ning efektsed diivanipadjad ja voodikatted.

Osta vähest hoolt nõudev potilill

Toataimedel on kodus alati oma roll, isegi kui kodu on tilluke. Ühikatuppa ei pea tooma suurt palmipuud või ruumi võtvat laialehelist taime, hubasust loovad ka sukulendid ja kaktused, mis nõuavad vähe hoolt ega hakka protesteerima kui ajutisest kodust näiteks koolivaheajaks pikemalt ära sõidetakse.

Kasuta toas rohkem kui ühte valgustit

Lisaks laelambile võiks isegi väikeses toas olla vähemalt üks või kaks lisavalgusallikat, olgu siis tegu põranda- või öökapilambiga või hoopis peidetud leedidega mööbli sees.

Toa jagamisel loo privaatseid tsoone

Mõnikord tuleb väikest tudengikorterit teise õppuriga jagada, siis võiks eraldada elamise mõtteliselt ühiseks alaks ja mõlema privaatseks tsooniks. Viimased võib eraldada kerge varbseina, raamaturiiuli või eest ära tõmmatava kardinaga. Viimast on võimalik paigaldada sellise kardinapuuga, mille pikkus on reguleeritav ega nõua seintesse ja lakke uute aukude tegemist.

Kui on lubatud, vali meelepärane seinavärv või tapeet

Juhul kui omanik on üürnikele andnud vabamad käed, võib üürikodus ühe või paar seina üle värvida või tapeetida. See on õpilasele endale jõukohane töö ja kulu on väikese pinna puhul tagasihoidlik. Lisaks on võimalus vana mööblit värvida või kiletada või kasutada köögis või vannitubades näiteks keraamilise plaadi imitatsiooniga kilet, mille saab vajadusel välja kolides eemaldada.

Võta senisest kodust kaasa koduseid esemeid

Tudengikorterisse kolides võiks oma senisest kodust kaasa võtta midagi meelepärast ja omast, näiteks raamitud fotod, lemmikpleedi, seinakella või postri.