Kunagi arvati, et meie eluea määrab eelkõige geneetika. Kuigi "headel" geenidel on oma roll, vastutavad geenid vaid umbes 20% ulatuses eluea pikkuse eest. Ülejäänud sõltub elustiilist - toitumisest, keskkonnast, aktiivsusest, sotsiaalsetest sidemetest ja muust. Kaasaegne meditsiin aitab kahtlemata pikemale elueale kaasa, kuid hästi vananemine ei tähenda ainult teatud sünnipäevani jõudmist, vaid ikkagi ka tervelt elatud aastaid.

Kas oled valmis vähemalt 105. sünnipäevani välja panema? Siis sea need 9 toiduainet oma menüüs auväärsele kohale!

1. Oad
2. Ristõielised köögiviljad (rooskapsas, kapsas, brokoli, lillkapsas)
3. Marjad (mustikad, maasikad, mustsõstrad, punased sõstrad jne)
4. Rukola ehk põld-võõrkapsas
5. Pähklid
6. Oliiviõli
7. Lõhe
8. Täisteraviljad
9. Roheline tee

Allikas: Eating Well